Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:53:31

Чернігів: міську ковзанку цього року встановлять не на площі, а в парку

27.11.2020   08:21Агенцiя

Цього року через коронавірус у Чернігові 18-метрова ялинка буде майже єдиним атрибутом новорічних свят на головному майданчику міста - центральній площі.

- Ми відмовляємося від великого святкування. Однозначно не буде великих концертів та сцени, буде лише ялинка і мінімальна кількість фотозон, які ми звикли бачити, - розповіла заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради Катерина Литвин.

До речі, з виглядом прикрас для головного зимового дерева нашого міста чернігівці  визначилися, віддаючи свої голоси за найкращий варіант у соцмережах. Опитування на сторінці міського управління культури та туризму з чисельними перепостами в різні чернігівські групи проводилося в жовтні. Більшість, а саме 68% авторів відгуків, обрали той варіант, який скоро ми й побачимо на головній ялинці Чернігова цього року. Як відомо, сама ялинка - власність міста, а електрична ілюмінація для неї (щороку обирається різна) береться в оренду.

Вивчалася думка містян і в питанні: «Чи встановлювати на головній площі ковзанку?». Як нас проінформували в управлінні культури та туризму, після врахування всіх думок і факторів на сьогодні оптимальним варіантом визнано її встановлення, але (як виключення, тільки для цього року) в парку культури та відпочинку. І працюватиме вона цього року з дотриманням карантинних заходів, електронною чергою та попереднім записом.

Фуд-корту на центральній площі цього року також не буде. Щоби не створювати додаткового скупчення людей, не робитимуть у цьому році і урочистого старту новорічних свят (зазвичай ялинку запалювали 19 грудня і свою роботу розпочинало казкове містечко).

З того що залишається - гірляндами прикрасять сквер імені Богдана Хмельницького, центральну алею та фонтани. У планах також прикрасити ними сквер на Масанах і по вулиці Шевченка.

Стосовно роботи туристично інформаційного центру, який щороку влаштовує велику кількість розваг для дітей, то тут остаточного рішення досі нема. Вже традиційна та очікувана багатьма дітьми Резиденції Дідуся працюватиме - але тільки так, щоб не порушувати карантинних вимог і не нести додаткових ризиків. Розробляють різні варіанти й дуже сподіваються, що буде дозвіл зробити більше ніж просто скриньку для дитячих листів новорічному Дідусеві на дверях ТІЦ.

 - Ми все-таки віримо в те, що буде збережена можливість зайти дітям хоча б по одному, залишити або написати лист дідусю. Ми передбачимо, щоб лист був один, ручка якою дитина буде писати вона змогла забрати з собою та з дотриманням маскового режими. Свято має бути, -  вважає Катерина Литвин.

Також цього року буде новорічна музика в тролейбусах - те, що рік тому викликало дуже багато схвальних відгуків. І якщо й не в громадському транспорті, як тоді - то на вулицях - містян у Новий рік вітатимуть і даруватимуть їм кращий настрій новорічні казкові персонажі.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини