Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:56:30

Чернігівським рибоохоронним патрулем за тиждень вилучено 124 кг незаконно виловленої риби

21.11.2020   09:35Агенцiя

За тиждень з 12 по 19 листопада Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 29 порушень Правил рибальства.

Так, складено сім протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), в т.ч. два з ознаками кримінальних правопорушень, 12 протоколів - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та один - за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім цього, складено дев’ять актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 16 кг риби та 25 од. сіток.

«Всього у порушників вилучено 124 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 31 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 1 270 грн. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 27 368 грн», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, 15 листопада в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Козелецького району викрито жителя Житомирської області, який за допомогою 3 од. сіток «рамка» виловив 2 кг риби: плітка 10 екз., окунь – 4 екз. та 1 екз. синця. Завдано збитків рибному господарству України у розмірі 1 003 грн. На громадянина складено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, який було направлено до Козелецького районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності.

17 листопада під час перевірки законності реалізації водних біоресурсів у м. Чернігів було виявлено місцевого жителя, який продавав живу рибу у несанкціонованому місці продажу – з тротуару на проспекті Миру. Документів, які б підтверджували законність придбання водних біоресурсів та сертифіката якості у громадянина не було. На особу складено протокол за ст. 88 - 1 КУпАП. Рибу (плітка), загальною вагою 7 кг, вилучено. Матеріали справи передано до Деснянського районного суду м. Чернігова.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада 2020 року на Чернігівщині діє заборона на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах. З розташуванням зимувальних ям у водоймах на території області можна ознайомитися на інтерактивній карті за посиланням.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини