Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:09:18

Поліцейські презентували головам громад Чернігівського району свої проекти

18.11.2020   13:21Агенцiя

Керівництво поліції Чернігівської області завітало на семінар-нараду з міськими, селищними та сільськими головами об’єднаних територіальних громад Чернігівського району. Правоохоронці презентували їм два проекти – «Поліцейський офіцер громади» та «Мережа безпеки».

Поліція Чернігівської області вимушена адаптуватися під новий адміністративно-територіальний поділ (раніше було 22 райони, зараз – 5). Проект нової структури поліції вже розроблений. Ми зібралися з вами, щоб налагодити комунікацію, презентувати свої проекти та спланувати спільні дії на найближчий час, - сказав начальник Головного Управління Національної поліції в Чернігівський області Володимир Нідзельський.

ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ ОФІЦЕР ГРОМАДИ

Проект має на меті налагодження тісної співпраці громади і поліції заради створення безпечного середовища. Так, Національна поліція має забезпечити офіцерів службовими авто і планшетами для ведення електронної документації, а громада - приміщенням, оргтехнікою і, за можливості, службовим житлом.

Поліцейський офіцер громади обслуговуватиме лише свою територію, його не будуть залучати для виконання інших завдань. Бажано, щоб цей поліцейський не просто проживав на території обслуговування, а був місцевий. Один з найголовніших факторів – звітування перед громадою. Це вплине на оцінку людьми його роботи, а відтак і всієї поліції, - підкреслив начальник Управління превентивної діяльності Олексій Дяговець.

МЕРЕЖА БЕЗПЕКИ

Завдяки «розумним» камерам системи «Мережа безпеки» з початку її існування вдалося розкрити близько 4500 злочинів. Йдеться про 58 вбивств, 60 розбійних нападів, 249 грабежів, 247 фактів незаконного заволодіння автотранспортом, 3549 крадіжок тощо.

Насьогодні в обласному центрі та в районах Чернігівщини загалом встановлено близько 700 камер відеоспостереження, третина з яких підтримує функцію розпізнавання номерних знаків.

На 2021 рік заплановано встановити та підключити до локальної системи ще близько 100 камер.

Дуже важливо перекрити камерами всю область. Пріоритет – стратегічні перехрестя, в’їзди та виїзди з населених пунктів, –  підкреслив начальник Управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП в Чернігівській області Анатолія Будьонного.

Ці проекти є надважливими для поліції Чернігівської області, адже забезпечення кожної громади дільничним офіцером поліції та камерами відеоспостереження несуть в собі як превенцію, так і допоміжну функцію розкриття злочинів. Тож керівництво поліції області домовилося з головами ОТГ про подальші кроки запровадження проектів на їхніх територіях.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини