Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:32:58

Міський голова Прилук провела нараду з керівниками медичних закладів міста

13.11.2020   15:46Агенцiя

13 листопада міський голова Ольга Попенко провела нараду з керівниками медичних закладів міста. У ході зустрічі головні лікарі поінформували про стан епідеміологічної ситуації в Прилуках.

На даний час у міській лікарні розгорнуто 80 ліжок, але ліжковий фонд постійно збільшується, що пов’язано зі значним збільшенням кількості пацієнтів як з COVID-19, так і з іншими захворюваннями.

Станом на 13.11.2020 року на стаціонарному лікуванні в міській лікарні перебуває 70 пацієнтів, з них 36 прилучан з лабораторно підтвердженим COVID-19. Хворі перебувають у важкому стані або в стані середнього ступеня тяжкості. Використання кисню за одну добу становить 30-40 балонів. На цей же день на амбулаторному лікуванні під наглядом сімейних лікарів перебуває більше 200 хворих.

На нараді обговорено проблемні питання ліжкового фонду та забезпечення інфекційного відділення киснем. Гостро на сьогодні стоїть питання медичного персоналу, який надає допомогу хворим на корона вірусну інфекцію. Серед медиків також спостерігається високий рівень захворювання.

Міський голова Ольга Попенко зауважила, що епідеміологічна ситуація в місті, як і в усій державі, наразі дуже серйозна, тому кожному потрібно якнайвідповідальніше ставитися до свого здоров'я та до запроваджених карантинних обмежень.

Цю позицію очільниці міста цілком поділяють керівники медичних установ, наголошуючи на необхідності свідомого підходу до життєдіяльності в цей непростий період.

Прості, проте дієві правила вже давно мають стати нормою нашого життя: носіння маски у громадських місцях, уникання скупчення людей та контактів з ними, гігєна рук та використання антисептика!

Дієвим засобом профілактики є провітрювання приміщення та їх дезінфекція, яку можна виконувати звичними засобами.

ПАМ'ЯТАЙТЕ! Дотримання рекомендацій щодо особистої гігієни, самоізоляції, відповідального ставлення до свого здоров'я допоможе врятувати життя вам і вашим рідним!

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.