Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:53:56

У Чернігові поліція зупинила діяльність фальсифікаторів алкоголю

12.11.2020   08:24Агенцiя

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань та Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури сьогодні провели 7 одночасних обшуків в орендованих фігурантами складських та гаражних приміщеннях.

Санкціоновані обшуки відбулися в рамках розслідування кримінальних проваджень, відкритих за частиною 1 статті 199 та частиною 3 статті 204 Кримінального кодексу України. Перша з них визначає відповідальність за підробку, серед іншого, марок акцизного податку. Друга — за незаконне виготовлення або збут підакцизних товарів, небезпечних для життя чи здоров’я людей.

Поліцейські провели обшуки одночасно за всіма визначеними адресами — у складських та гаражних приміщеннях, орендованих членами групи задля зберігання і відвантаження контрафактної продукції.

Поліція вилучила 750 літрів рідини з характерним запахом спирту (конкретний хімічний склад встановить експертиза). Також вилучено понад 1600 літрів розфасованого алкогольного фальсифікату, замаскованого під горілку та коньяк популярних брендів.

Крім цього, під час обшуку поліцейські виявили та вилучили майже 3 тисячі пачок цигарок, теж без марок акцизного збору. Походження товару та шляхи його подальшого збуту будуть встановлені в ході подальшого розслідування.

Слідчі поліції встановили, що підозрювані відвантажували свою контрафактну продукцію як покупцям із самого Чернігова, так і замовникам з різних куточків області.

Триває досудове розслідування у названих кримінальних провадженнях.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини