Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:30:42

Ніжинська станція юних техніків святкує свій 75-ти річний ювілей

11.11.2020   11:05Агенцiя

10 листопада міський голова Анатолій Лінник, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський привітали колектив Ніжинської станції юних техніків з 75 річчям.

10 листопада 1945 року, тобто 75 років тому було засновано Ніжинську станцію юних техніків, яку нині знають не тільки в Україні, а й далеко за її межами.

На сьогодні у Ніжинській СЮТ навчається понад 800 дітей, що мають змогу розвивати свої здібності з різних напрямів: початково-технічного, спортивно-технічного, художньо-технічного, предметно-технічного та інформаційно-технічного. На базі закладу діє 12 гуртків: оригамі, геометричне моделювання; дизайн, прикладна графіка; народні ремесла; початкове технічне моделювання «техносіті», «Екоательє»; паперопластика, виготовлення сувенірів; ракетомоделювання та авіамоделювання.

Вихованці гуртків беруть учать та здобувають призові місця не тільки в міських конкурсах, а й в обласних, всеукраїнських та міжнародних.

Міський голова Анатолій Лінник привітав колектив з ювілеєм та відмітив, що педагоги Ніжинської СЮТ виконують важливу роботу по напрямку навчання, розвивають здібності дітей у різних сферах, зацікавлюють, спрямовують їх. Зазначив, що напрямок позашкільного виховання дітей є важливим і його потрібно розвивати. Міська рада завжди підтримувала і буде підтримувати всі ініціативи закладу. Анатолій Валерійович зауважив, що буде сприяти підвищенню заробітної плати, щоб в освіті залишалися достойні педагоги, якісні освітні кадри. Відмітив позитивні здобутки вихованців у авіомоделюванні та картингу. Подякував колективу за роботу. «Дійсно без поклику, без любові до дітей та до власної справи досягати звершень не можливо», - відмітив Анатолій Лінник.

Очільник побажав здоров’я, добробуту та творчих звершень.

До вітальних слів долучилися заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський, директор Ніжинської СЮТ Валерій Щекотіхін та методист, керівник гуртка «ЛЕГО-конструювання» Наталія Яременко.

Педагоги та керівники гуртків отримали Подяки міського голови Анатолія Лінника, Подяки, Грамоти та Почесні Грамоти управління освіти Ніжинської міської ради.

З нагоди 75-ти річчя колектив Ніжинської СЮТ організував «Ювілейний онлайн-марафон спогадів, вітань, подарунків та сюрпризів "Ніжинській СЮТ - 75!"».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.