Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:32:31

Чернігів: права мешканців будинку під час розміщення нового магазину АТБ порушені не будуть

06.11.2020   10:24Агенцiя

Громадська організація «Чернігівська правозахисна спілка» отримала відповідь на запит щодо проведення реконструкції частини приміщень універмагу «Сіверський», який знаходиться на першому поверху житлового будинку № 35по вулиці Рокосовського.

Запит був направлений на підставі звернень мешканців будинку, яких турбувало питання законності реконструкціїта захисту їх прав.

З наданої відповіді випливає, що поруч з діючим магазином «СОЮЗ»планується розміщення магазину продовольчих та непродовольчих товарів товариства «АТБ-МАРКЕТ», при цьому жодних конструкцій з боку двору житлового будинку не передбачено.

Отже згідно інформації управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради щодо законності проведення реконструкції нежитловихприміщень по вул. Рокоссовського, 35 маємо наступне.

Виконавчим комітетом Чернігівської міської ради було прийняте рішеннявід 02.09.2020 № 375 щодо затвердження та надання містобудівних умов іобмеженьзабудови земельної ділянкитовариству з обмеженоювідповідальністю «АТБ-МАРКЕТ» для реконструкції нежитлових орендованихприміщень для розміщення магазину продовольчих та непродовольчих товарівпо вул. Рокоссовського, 35 в м. Чернігові.
Вказане рішення приймалося на підставі звернення товариства зобмеженою відповідальністю «АТБ-МАРКЕТ» до міського голови та копійдокументів, які передбаченні статтею 29 Закону України «Про регулюваннямістобудівної діяльності».
Містобудівні умови та обмеження є частиною вихідних даних дляпроектування об’єкта. Завдання на проектування об’єктів складається ізатверджується замовником за погодженням із проектувальником.

Самезавданням на проектування визначається обґрунтовані вимоги замовника допланувальних, архітектурних, інженерних і технологічних рішень об’єктів, йогоосновних параметрів.
Управлінням архітектури та містобудування міської ради 30.09.2020 бувпогоджений генеральний план та плани опорядження зовнішніх фасадів длярозміщення магазину продовольчих та непродовольчих товарів по вул.Рокоссовського, 35. Вказані креслення були виконанні ТОВ «Інжиніринговакомпанія «Будпроект плюс» м. Дніпро.

За генеральним планом розвантажувальна рампа буде розміщена зголовного фасаду магазину без прибудов та надбудов. Жодних конструкцій збоку двору житлового будинку не передбачено.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.