Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 03:54:04

Відбулося засідання позачергової 82 сесії Ніжинської міської ради VII скликання

04.11.2020   10:50Агенцiя

3 листопада відбулося засідання позачергової 82 сесії Ніжинської міської ради VII скликання під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

У засіданні взяли участь 23 депутата.

На порядок денний винесено 3 проекти рішень.

Одноголосно прийняли рішення «Про внесення змін до рішення міської ради  VII скликання від 24 грудня 2019 року № 8-65/2019  «Про бюджет Ніжинської міської об’єднаної  територіальної громади на 2020 рік». Відповідно до рішення додатково з міського бюджету виділили для Ніжинської центральної міської лікарні виділили 1 млн 400 тис.грн. на придбання пральної машини, 10 кисневих концентраторів, автоклаву в стерилізаційну, 2 електрокардіографів, засобів індивідуального захисту у сумі 500 000, 35 медичних ліжок, 14 матраців, 35 тумбочок, 160  комплектів постільної білизни, 80 подушок.

Розглянуто питання щодо додаткового перепрофілювання ліжок КНП «Ніжинська ЦМЛ ім. М.Галицького»  для надання допомоги хворим на COVID-19.

Депутати міської ради вказують на те, що міська лікарня є власністю Ніжинської  міської об’єднаної територіальної громади в особі Ніжинської міської ради Чернігівської області, і тому остання має повне право вирішувати вносити кардинальні зміни у функціонування закладу чи ні.

За рахунок коштів місцевого бюджету лікарня була максимально підготовлена до надання медичних послуг населенню громади, враховуючи вимоги НСЗУ. Фінансування лікарні і на разі продовжується.

КНП  «Ніжинська ЦМЛ ім. М.Галицького» надає наступні медичні послуги по програмі медичних гарантій:
- хірургічні операції у стаціонарних умовах;
- стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій;
- лікування гострого мозкового інсульту в стаціонарних умовах;
- амбулаторна вторинна медична допомога дорослим та дітям;
- езофагогастродуоденоскопія;
- психіатрична допомога;
- діагностика, лікування та супроводження осіб з ВІЛ;
- лікування хворих на  COVID-19.

Стаціонарна допомога пацієнтам надається цілодобово (у тому числі хворим хірургічного, травматологічного профілю, з мозковим інсультом, коронавірусною хворобою, дитячому населенню, тощо).

У повному обсязі вищевказану допомогу не надає жоден інший заклад в суміжних районах.  Тому,  у разі  додаткового перепрофілювання ліжок в лікарні для хворих на COVID-19, населення Ніжинської міської ОТГ залишиться без належної медичної допомоги з інших напрямів.

Окрім того, у зв’язку з проведенням реконструкції головного корпусу, у лікарні всього функціонує 240 ліжок.

Депутати Ніжинської міської ради категорично проти додаткового перепрофілювання ліжок для надання допомоги хворим на COVID-19 та вбачають розгортання ліжок для лікування хворих на коронавірусну хворобу на базі КНП  «Ніжинська ЦРЛ».

Листи-звернення направлені до голови Чернігівської обласної державної адміністрації та до начальника Управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини