Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:56:59

Ніжин: відбулось позачергове засідання міської комісії ТЕБ та НС

03.11.2020   11:38Агенцiя

2 листопада під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника відбулось позачергове засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядок денний було винесено два питання:

1. Про стан виконання заходів щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції на території Ніжинської МОТГ.

2. Про затвердження «Переліку потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки на території м. Ніжина».

Відповідно до постанови КМУ від 22.07.2020 року №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), на основі аналізу рівня загрози і встановлення рівня епідеміологічної небезпеки Державною комісією з  питань ТЕБ та НС № 40 від 30.10.2020р., рішення обласної комісії ТЕБ та НС № 45 від 30.10.2020 року та результатів контролю за дотриманням санітарно-епідеміологічних норм та карантинних обмежень і з урахуванням обговорення, комісія вирішила:

1. На підставі розгляду умов щодо карантинних вимог, ввести в дію протиепідемічні заходи, щодо заборони:

1.1. Перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;

1.2. Здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному (трамвай, тролейбус), залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та здійснює контроль за використанням засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок пасажирами під час перевезення, у тому числі виготовлених самостійно;

1.3. Роботу після 24-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування без організації дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

1.4. Відвідування сторонніми особами установ і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям/особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово);

1.5. Проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більш як 20 осіб (у разі проведення заходів з кількістю учасників до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра;

1.6. Діяльності закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів;

1.7. Відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами кількістю більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;

1.8. Проведення закладами охорони здоров’я планових заходів з госпіталізації, крім: - надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів; - надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим; - надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями; - надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах; - проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей.

Пацієнти, яким надається медична допомога у зв’язку з проведенням планових заходів з госпіталізації, підлягають тестуванню на COVID-19 відповідно до стандартів Міністерства охорони здоров’я.

1.9. Діяльності спортивних залів, фітнес-центрів, крім спортивних залів, фітнес-центрів, які здійснюють приймання відвідувачів не більше однієї особи на 10 кв. метрів приміщення;

1.10. Приймання дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;

1.11. Оздоровлення та відпочинок дітей за межами зазначеної території;

1.12. Приймання відвідувачів закладами торговельного (у тому числі в магазинах, що розташовані у торговельно-розважальних центрах) і побутового обслуговування населення, крім випадків забезпечення перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі;

1.13. Діяльність з надання послуг громадського харчування, крім випадків приймання відвідувачів із забезпеченням наповненості не більш як на 50 відсотків посадкових місць у приміщенні закладу. На вході до передбачених цим пунктом закладів, місць проведення заходу, де встановлено обмеження щодо максимальної кількості осіб залежно від площі, розміщуються інформаційні матеріали із зазначенням можливої максимальної кількості відвідувачів. Організатор заходу, власник закладу, який приймає відвідувачів, зобов’язаний контролювати їх кількість та обмежити доступ у разі перевищення допустимої кількості відвідувачів.

2. Ніжинському ВП ГУНПУ в Чернігівській області, МР Управлінню ГУ Держпродспоживслужби в області, Бойко Н.Г. – керівнику робочої групи:

2.1. Забезпечити здійснення контролю за виконанням обмежень, передбачених для відповідних рівнів епідемічної небезпеки, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, особливо в місцях можливого скупчення людей у торговельно-розважальних центрах, закладах громадського харчування, на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, ринках, у громадському транспорті тощо.

2.2. Організувати спільне патрулювання та обстеження в місцях можливого скупчення людей у торговельно-розважальних центрах, закладах громадського харчування, на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, тощо у вечірній та нічний час.

3. Посилити проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення через засоби масової інформації, ФМ радіо, соціальні мережі та поширення соціальної реклами стосовно рівнів епідемічної небезпеки та профілактики захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 і можливих наслідків захворювання на неї.

4. Службам, та відділам (спеціалізована медична служба, служба торгівлі та харчування, відділу транспорту Ніжинської міської ради, Ніжинському ВП ГУНП України в Чернігівській області, МР Управлінню ГУ Держпродспоживслужби в області та інші зацікавлені організації), надати попередньо відпрацьовані письмові пропозиції щодо вжиття заходів чи посилення карантинних обмежень на території міста, в разі значного погіршення епідемічної ситуації.

Обговоривши запропонований Ніжинським МРВ УДСНС України у Чернігівській області «Перелік потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки на території м. Ніжина»  комісія вирішила затвердити «Перелік потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки на території м. Ніжина».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини