Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:14:21

Заступник керівника обласної прокуратури та представники Офісу Омбудсмана відвідали Менську виправну колонію № 91

31.10.2020   08:45Агенцiя

З метою забезпечення координації спільної діяльності заступник керівника обласної прокуратури Грюк В.В. та регіональні представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Жмака І.М. та Лепеха А.Г. 29.10.2020 відвідали державну установу «Менська виправна колонія (№ 91)».

Під час спільного заходу здійснено обхід території, виробничих, житлових приміщень, медичної частини та їдальні установи.

Особливу увагу, з настанням опалюваного сезону, приділено стану матеріально-побутового забезпечення, харчування в’язнів, відповідності порядку тримання засуджених вимогам нормативно-правових актів.

За результатами відвідування проведено спільний прийом засуджених, яким надано роз’яснення законодавства, отримано звернення за якими проводитимуться перевірки.

Питання захисту конституційних прав осіб, застосування до громадян примусових заходів, поновлення прав осіб є спільним для органів прокуратури та Омбудсмана і проведення спільних заходів сприяє покращенню стану законності в місцях несвободи.
    
Довідково: Генеральним прокурором та Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини 01.07.2020 укладено Меморандум про співпрацю, спрямовану на запобігання вчиненню, виявлення та припинення порушень прав і свобод людини в діяльності правоохоронних органів, запобігання катуванню або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню або покаранню.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.