Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:57:57

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

29.10.2020   08:51Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 28 жовтня до 8:00 29 жовтня 2020 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 11 небезпечних подій, а саме: 3 дорожньо-транспортні пригоди, 6 пожеж та 2 випадки виявлення і знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 4 особи постраждали.


Дорожньо-транспортні пригоди – 3:

- в м. Ніжині по вул. Прилуцькій о 04 год.17 хв. 28 жовтня водій автомобіля «Mazda» виїхав на узбіччя дороги та здійснив зіткнення з придорожнім деревом. Внаслідок ДТП водій автомобіля «Mazda» та 2 пасажири отримали тілесні ушкодження і були доставлені до КНП «Ніжинська центральна міська лікарня»;

- на автодорозі між с. Івківці та с. Голубівка Прилуцького району о 08 год. 05 хв. 28 жовтня водій автомобіля «ВАЗ 2110» не впорався з керуванням, виїхав на ліве узбіччя та здійснив зіткнення з придорожнім деревом. Внаслідок ДТП водій автомобіля «ВАЗ 2110» під час транспортування до КНП «Прилуцька центральна районна лікарня» від отриманих травм помер в автомобілі швидкої медичної допомоги, пасажирка отримала тілесні ушкодження та була доставлена до КНП «Прилуцька центральна районна лікарня»;

- на 96 км автодорги Київ–Чернігів–Нові Яриловичі (в напрямку м. Чернігів)  о 17 год. 28 хв 28 жовтня водій автомобіля «Honda» здійснив наїзд на велосипедиста, який перетинав автодорогу з ліва на право. В наслідок ДТП велосипедист від отриманих травм помер на місці аварії.


Пожежі – 6:

пожежі в житловому секторі – 4:

- в с. Дрімайлівка Куликівського району в господарстві по вул. Шевченка, 63 о 07 год. 01 хв. 28 жовтня сталася пожежа житлового будинку (8х10 м, стіни дерев'яні, покрівля металева). Вогнем пошкоджено стіни будинку. Причина пожежі встановлюється;

- в с. Комарівка  Борзнянського району в господарстві по вул. Українській, 26 о 16 год. 10 хв. 28 жовтня сталася пожежа житлового будинку (6х11 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 33 кв.м. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електроустановок та електромереж;

- в м. Ніжині в господарстві по вул. Західній, 53 о 18 год. 27 хв. 28 жовтня сталася пожежа господарчого будинку (8х8 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 30 кв.м, пошкоджено стіни.   Ймовірна причина - порушення правил технічної експлуатації електроустановок та електромереж;

- в с. Лемешівка Городнянського району, в господарстві по вул. Попудренка, 70 о 20 год. 55 хв. 28 жовтня сталася пожежа житлового будинку (5х10 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни на площі 10 кв.м. Причина пожежі встановлюється.

пожежі сухої трави та сміття – 1 :

-  в м. Прилуки по вул. Коцюбинського біля будинку №44 о 03 год. 05 хв.  29 жовтня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 0,01 га. Причина пожежі - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

пожежі на торф’яниках – 1:

- біля с. Смолин Чернігівського району на території Гончарівської сільської ради о 08 год. 28 жовтня сталася пожежа торф’яного поля на площі 3 га. Станом на 18 год. 28 жовтня ліквідовано пожежу торфу на площі 0,5 га, залишилось горіння торф’яного поля на площі 2,5 га. Ймовірна причина пожежі - необережне поводження з вогнем не встановленої особи. Гасіння триває.


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 2:

- групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області о 15 год. 20 хв. 28 жовтня  знищено 2 авіаційні бомби АО-10 та 8  мінометних мін калібру 50 мм часів Другої світової війни, які були виявлені 28 жовтня в лісі біля с. Голубівка Прилуцького  району;

- на відкритій території біля с. Терехівка Чернігівського району о 08 год. 45 хв. 28 жовтня виявлено артилерійський снаряд калібру 122 мм часів Другої світової війни. Знищення даного вибухонебезпечного предмету планується здійснити 29 жовтня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області.


Радіаційний фон:


На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10 - 13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин –  12 мкр/год., Прилуки – 13 мкр/год., Остер – 10 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.


Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  28 жовтня до 20 години 29 жовтня очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура вночі 2-7º, вдень 11-16º тепла.
По м. Чернігову. Мінлива хмарність, без істотних опадів. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура вночі 4-6º, вдень 13-15º тепла.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.