Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:24:29

Держпродспоживслужба: епізоотична ситуація в регіоні стабільна і контрольована

22.10.2020   09:39Агенцiя

Від початку року фахівці державних установ, що входять до складу Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, виконали значний обсяг робіт щодо здійснення контролю і нагляду за особливо небезпечними заразними хворобами тварин.

Зокрема, спеціалісти державної ветеринарної медицини зробили понад 13 мільйонів щеплень і майже 285 з половиною тисяч лікувально-профілактичних обробок тварин, провели більше 1 мільйона діагностичних досліджень, продезінфікували понад півтори тисячі об’єктів тощо.

За результатами здійснення профілактичних заходів щодо основних інфекційних захворювань фахівці констатують:  епізоотична ситуація  у галузі тваринництва регіону стабільна і контрольована, а передумов до її ускладнення немає.

Зокрема, на сьогодні область повністю благополучна по африканській чумі свиней. По сказу на початок жовтня залишався один неблагополучний пункт, в якому проведені профілактичні та оздоровчі заходи (у минулому році за відповідний період таких пунктів було 11).

У населених пунктах області спеціалісти державних лікарень ветеринарної медицини за 9 місяців щепили антирабічною вакциною більше ніж 21 тисячу голів великої рогатої худоби, понад 122 з половиною тисячі собак та більше 107 600  котів, вимушено щеплено 174 голови дрібної рогатої худоби та 115 коней.

Крім того, на початку вересня в області третій рік поспіль проводилась пероральна імунізація диких м'ясоїдних тварин за допомогою авіатранспорту. Протягом тижня вакциною “Орісвак” (понад 683 тисячі доз) оброблено 27 324 квадратних кілометри мисливських угідь.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини