Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:03:17

Дослідний зразок безпілотного авіаційного комплексу "Лелека-100" проходить державні випробування

20.10.2020   17:33Агенцiя

На Чернігівщині випробувальною бригадою Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ДНДІ ВС ОВТ) проводяться державні випробування дослідного зразка безпілотного авіаційного комплексу «Лелека −100».

Випробувальні польоти проводять спільні екіпажі з числа зовнішніх пілотів від виробника та випробувальної бригади ДНДІ ВС ОВТ, які пройшли відповідну підготовку. Зовнішньотраєкторні вимірювання здійснюються радарною системою MFTR-2100/40. За програмою Державних випробувань передбачено оцінку авіаційного комплексу в умовах протидії засобів протиповітряної оборони (ППО) та радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Довідка. БпАК «Лелека-100» український військовий багатофункціональний безпілотний літальний апарат, що створений для вирішення завдань з аеророзвідки та визначення точних географічних координат об’єктів у режимі реального часу. Комплекс розробляється для роботи в умовах складної радіоелектронної обстановки, у режимі навмисної постановки радіозавад або блокування систем супутникової навігації.

БпАК стійкий до погодних умов та придатний до використання у будь-який час доби, в 2016 році за результатами визначальних відомчих випробувань був допущений до експлуатації в ЗС України. За результатами випробувань буде прийматись рішення про прийняття безпілотного авіаційного комплексу «Лелека −100» на озброєння Збройних Сил України.

Пресслужба Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації ОВТ

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини