Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:06:17

У Чернігові провели урочисті заходи з нагоди Дня захисника України

13.10.2020   19:33Агенцiя

Цей день символічно поєднався з Днем Українського козацтва і святом Покрова Пресвятої Богородиці. Саме Матір Божу козаки вважали своєю заступницею і покровителькою.

З нагоди свята у сквері ім. Попудренка в Чернігові голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко, голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако разом із громадою Чернігівщини вшанували пам’ять захисників України, які полягли за свободу й незалежність України, віддали шану полеглим Героям козацької доби, воїнам УПА, учасникам Другої світової війни, героям-афганцям, учасникам АТО/ООС, Героям Небесної Сотні.

Нероздільний зв'язок поколінь українських захисників втілився в елементах сучасних військових одностроїв і в гаслі «Слава Україні» – «Героям слава», народившись у лавах Української повстанської армії, сьогодні воно є офіційним вітанням нашого війська та гаслом цьогорічного Дня захисника України.

У виконанні духового оркестру ВМЦ СВ ЗСУ пролунав Гімн України та урочиста фанфара «За Україну!».

Настоятель храму Святої Великомучениці Катерини, секретар Чернігівської Єпархії Православної церкви України, протоієрей Роман Кіник відправив молебень.

Керівники області та міста, народні депутати України, депутати різних рівнів, військові, ветерани, представники родин загиблих та духовенство ПЦУ поклали квіти до меморіальних стел загиблим в АТО/ООС, до братської могили воїнів полеглих восени 1943 року під час вигнання нацистських окупантів, меморіальних стел Героям Небесної Сотні.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини