Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:21:11

Чернігівська поліція встановила хто повідомив про "замінування" ліцею

09.10.2020   08:23Агенцiя

Співробітники Чернігівського відділу поліції встановили хто саме подзвонив на лінію 102 та повідомив про неправдиве замінування ліцею №22.

7 жовтня на лінію 102 надійшло повідомлення дитини, що в Чернігівському ліцеї №22 закладено вибуховий пристрій. На місце події негайно виїхали екіпажі патрульної поліції, слідчо-оперативна група, фахівці поліцейського вибухотехнічного підрозділу, кінолог зі службовим собакою, рятувальники ДСНС.

Вибухотехніки та кінолог ретельно обстежили споруду навчального закладу, звідки завчасно було евакуйовано всіх цивільних осіб (близько 200 чоловік). Також поліцейські провели обстеження території, прилеглої до ліцею. Ніяких вибухонебезпечних або підозрілих предметів не виявлено.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів поліція встановила, що до повідомлення про замінування причетні учениці молодших класів того ж навчального закладу.

Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Слідчі відкрили провадження за частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України – завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху. Санкція цієї статті передбачає штраф, арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Оскільки правопорушення скоїли малолітні, відповідати за їхні дії перед законом будуть батьки. З огляду на це, поліція закликає батьків та вчителів роз’яснити дітям неприпустимість подібних жартів.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.