Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:53:55

Родина пів року без аліментів: що чекає на боржників?

08.10.2020   08:57Агенцiя

Суспільно корисні роботи – вид адміністративного покарання, що застосовується до неплатників аліментів, котрі мають заборгованість, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання.

Як розповіла Ірина Свистун, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), притягнення до адміністративної відповідальності є одним із крайніх заходів примусу та застосовується до батьків у разі ігнорування раніше накладених державними виконавцями обмежень.

Суспільно корисні роботи допомагають не лише вихованню особистості боржника, а й бюджету його родини, оскільки кошти отримані від такої діяльності перераховуються дітям у повному обсязі.

До речі, з початку 2020 року малеча Полтавщини таким чином отримала понад 360 тисяч гривень аліментів (найбільше у Кременчуцькому районі – 60 тисяч гривень), Сумщини – більше як 280 тисяч гривень аліментів (найбільше у Недригайлівському районі – 50 тисяч гривень) та 250 тисяч гривень аліментів на Чернігівщині (найбільше у Сновському районі – близько 44 тисяч гривень).

Цікаво, що зазвичай суспільно корисні роботи не потребують спеціального навчання або підготовки та призначаються судом на строк від 120 годин до 360 годин.

Разом з тим, трапляються випадки, коли неплатники аліментів після відпрацьованого часу залишаються виконувати цю ж роботу вже на добровільних засадах.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини