Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:56:32

COVID-19 наступає: стає більше хворих і важчим перебіг захворювання

30.09.2020   11:23Агенцiя

З числа хворих на COVID-19 у Чернігові сьогодні вже троє на ШВЛ і 20 - на кисневій терапії. Це озвучив на розширеній нараді в міській раді керівник міського управління охорони здоров’я Владислав Кухар.

Він констатував, що ця хвороба не тільки поширюється, а й починає частіше протікати у більш важкій формі. Безсимптомний перебіг ковіду в Чернігові з виявлених випадків на сьогодні тільки у 20 пацієнтів.

Загалом з початку виявлення в Чернігові зареєстровано 953 хворих і тих, що перехворіли на COVID-19. Одужали 540, захворіли за останню добу - 28, зараз хворіють – 400 осіб. З них у стаціонарі міської лікарні №2 з лікуванням пневмонії знаходяться 56 осіб, у міській лікарні №3 – 25 осіб. Амбулаторно лікуються 319, з них на пневмонію хворіє 15 осіб, симптоми ГРВІ спостерігаються у 284 осіб.

Серед дітей у Чернігові на сьогодні всього 44 з діагностовано ковідом, з них вже одужали 31 і хворіють зараз 13 дітей. Усі лікуються амбулаторно вдома з симптомами ГРВІ.

Медиків захворіло 34, з них 32 лікуються амбулаторно і 2 особи – в стаціонарі.

Відповідно до нового розпорядження Головного державного санітарного лікаря України на сьогодні госпіталізація пацієнтів проводиться тільки якщо є ознаки дихальної недостатності, повідомив керівник управління. Хворим, у яких цих ознак не спостерігається, не варто наполягати на лікуванні в умовах стаціонару. Такі пацієнти лікуються амбулаторно.

Тестуванням на COVID-19 на сьогодні по Чернігову охоплено 59,8 на 100 тис. населення. Наш показник тестування майже удвічі вищий за мінімально допустимий за нормативними документами, додав Владислав Кухар.

Показник кількості нових випадків в обласному центрі дещо нижчий ніж у середньому по області. У Чернігові – ще «жовта» зона. Поріг «помаранчевої» зони починається зі 120 випадків за тиждень на 100 тис населення. По нашій області цей показник - 122,5 випадків. Це за рахунок таких районів, як Носівка, Ніжин, Бобровиця. Тобто узагальнений показник області лише трохи перевищує поріг помаранчевої зони, а в окремих районах він - ще вищий.

Як і раніше, єдиний відомий спосіб якось захистити себе – носити маски, часто мити руки, робити дезінфекцію і зберігати соціальну дистанцію, наголосив лікар. На жаль, у Чернігові більшість населення все ще не розуміє загрози і не дотримується заходів безпеки в повній мірі, констатував він. Часто люди навіть носячи маски не прикривають ніс. У транспорті часто більше половини людей без масок і кондуктор вже не в змозі на них вплинути. І така сама ситуація багато де.

- На жаль, доки ми не стикнемося з тим, що лікарні вже не зможуть приймати за потребою хворих з дихальною недостатністю – а вже ми до цього йдемо - люди й не зрозуміють усієї загрози, - зазначив на це чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. – Вже сьомий місяць триває епідемія, і довго невелика кількість хворих вселяла в нас оптимізм, думку, що ми цю ситуацію легко переживемо. Але сьогодні стає абсолютно очевидним, що якщо ми не будемо дотримуватися заходів безпеки, ми зупинимо економіку і увійдемо в «червону» карантинну зону. Доки суспільство, люди самі не почнуть робити зауваження і не почнуть розуміти важливості цих примітивних речей – ми нічого не змінимо і йтимемо цим шляхом. А найстрашніше те, що ми ідемо в ситуацію, коли вже не зможемо забезпечити ліжкомісцями всіх тих, хто цього буде потребувати. І доведеться приймати рішення, кому можна лікуватися в стаціонарі, а кому залишатися дома. Я прошу серйозно поставитися до цієї проблеми, наше легковажне ставлення не означає що її не існує, - підкреслив він.

Міський голова зауважив, що не є прибічником залякування. Але водночас сьогодні закликає всіх чернігівців, кожного щодо себе і своїх близьких, відновити дотримання індивідуальних заходів для зменшення небезпеки захворювання.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини