Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:53:31

Поліція виявила молодиків, які поширювали "чорний піар"

26.09.2020   13:26Агенцiя

У результаті злагоджених дій співробітників Бахмацького відділу поліції вдалося встановити осіб, які поширювали плакати з ознаками чорного піару в бік одного з кандидатів у народні депутати по виборчому округу №208. Як виявилося, один з причетних також змагається за мандат на цьому окузі.

Інформація про підозрілих осіб у Бахмачі надійшла до поліції сьогодні близько 12-ї години. За словами очевидців, невідомі особи закріпили на інформаційному стенді плакат з ознаками чорного піару. На місці події одразу прибув наряд сектору реагування патрульної поліції, а згодом і слідчо-оперативна група Бахмацького відділу поліції.

Слідчі відкрили провадження за статтею 157 Кримінального кодексу України – перешкоджання здійсненню виборчого права. В рамках розслідування вони просили у молодиків дозволу на огляд автомобіля. Утім, останні відмовлялися йти на контакт з поліцейськими.

Згодом до правоохоронців  надійшла інформація про те, що в автомобілі, окрім плакатів, може перебувати зброя.  З огляду на це слідчі прийняли рішення про вилучення транспортного засобу. Лише побачивши евакуатор, молодики дозволили поліції оглянути авто на місці події.

У результаті огляду транспортного засобу в багажнику поліція виявила таку ж рекламну продукцію з ознаками чорного піару. Її було вилучено та долучено до матеріалів кримінального провадження.

Нагадаємо, що згідно зі статтею 157 Кримінального кодексу України перешкоджання здійсненню виборчого права карається обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років.

Поліція закликає учасників виборчого процесу вести свої політичні баталії без застосування чорного піару та інших порушень виборчого законодавства. На усі спроби вийти за рамки закону поліція буде жорстко реагувати.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини