Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 11:55:50

Патрульні допомогли чоловікові, який перебував у безпорадному стані

23.09.2020   12:24Агенцiя

Близько 23-ї години, на лінію 102 надійшло повідомлення, що людина потребує допомоги.

В одній з квартири багатоповерхового будинку на вулиці 1-ї Гвардійської дивізії перебуває громадянин з інвалідністю – напівпаралізований 71-річний чоловік. Він сам і зателефонував до поліції та розповів, що впав з інвалідного візка і не може підвестися. За вказаною адресою одразу направили екіпаж патрульної поліції.

На місце прибув екіпаж у складі сержанта поліції Леоніда Кривича і двох капралів поліції – Сергія Гордійчука та Леоніда Потебні. Потрібна квартира знаходилася на першому поверсі, тому патрульні швидко зорієнтувалися та оцінили ситуацію.

Вікно було єдиним шляхом щоб потрапити всередину. Зазирнувши крізь вікно, один з поліцейських побачив власника помешкання. Чоловік лежав на підлозі, він був при свідомості і також бачив охоронців порядку. Налагодивши контакт з дідусем, інспектори почали діяти.

За деякий час вікно вдалося відчинити і Леонід Потебня потрапив до квартири. Він одразу поцікавився у чоловіка, чи з ним все гаразд. Отримавши ствердну відповідь, відчинив вхідні двері та впустив напарників.

Літнього чоловіка посадили до візка та більш докладно розпитали про його стан. Дідусь скаржився на високий тиск, розповів, що раніше переніс інсульт. Йому одразу викликали швидку допомогу.

З’ясувалося, що власник квартири живе сам. Готуючись до сну, став пересідати з візка на ліжко і з власної необережності впав. Піднятися самостійно не зміг. Рідних та близьких немає. Доглядає його соцпрацівник, який приходить кілька днів на тиждень. Тому такої пізньої пори розраховувати на допомогу, окрім як поліції, чоловікові не було від кого.

Медики бригади швидкої допомоги оглянули літнього чоловіка та надали необхідні консультації.

Патрульна поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини