Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:03:57

Прилучани відзначають 77-у річницю визволення рідного міста від нацистських окупантів

18.09.2020   12:54Агенцiя

18 вересня - День звільнення нашого рідного міста від нацистських окупантів. Щороку в цей визначний день прилучани йдуть до меморіалу-скверу Вічної Слави, щоб схилити голову та вшанувати пам'ять воїнів, які віддали своє життя заради миру.

На урочистостях у сквері Вічної Слави з нагоди відзначення 77-ї річниці визволення міста від нацистських окупантів до Вічного Вогню поклали квіти керівництво міста, депутати міської ради, керівники установ та закладів, представники педагогічних, учнівських колективів, релігійні конфесії, громадськість та ветерани міста.
 
До почесних гостей звернулася міський голова Ольга Попенко з побажаннями здоров'я, миру, довгих років життя, затишку в родинах, наснаги та оптимізму.

Наголосила, що прилуцька земля пам’ятає всіх, хто захищав нашу землю від нацистських окупантів, і пишається героями, які сьогодні відстоюють нашу незалежність на сході держави.

З вітальним словом до присутніх звернувся заступник голови Прилуцької міської організації ветеранів України Анатолій Лісовецький з побажаннями здоров'я та довгих років життя.

Ушановуючи пам'ять визволителів, Анатолій Омелянович згадував тих, хто виборював мир на фронтах та в тилу, хто віддав власне життя на партизанській стежині.

За період Другої Світової війни на фронтах, у партизанських загонах і в підпіллі близько 18 тисяч жителів Прилук захищали свою Батьківщину, з них загинули – 14619. У Плискунівці розстріляно 1290 чоловік, на території колишнього іподрому розстріляно близько 6000 мирних жителів м. Прилук і району, з них 3 750 дітей віком до 12 років. При звільненні міста загинуло 164 чоловіки.

З кожним роком тих, хто в далекому 1945-му приніс мир та Перемогу, усе менше. Вони невмолимо йдуть у вічність.

Пам’ятаймо їх подвих, пишаймося ними й будьмо достойними їх пам’яті.

Офіційна делегація посадовців та ветеранів міста вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів до всіх меморіалів і пам’ятних знаків учасникам Другої Світової війни.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини