Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:28:19

Голова ОДА Андрій Прокопенко провів нараду щодо актуальних питань життєдіяльності області

14.09.2020   16:27Агенцiя

14 вересня голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко провів нараду з керівниками управлінь та департаментів облдержадміністрації, в ході якої обговорили основні питання життєдіяльності області.

Перше питання - фінансові ресурси. Станом на 11 вересня перевиконання по місцевих бюджетах складає 6,2 %, у т.ч. по обласному майже 7%.
- В цілому ситуація стабільна, - повідомив Андрій Прокопенко. - Є проблеми по декільком місцевим бюджетам.

Голова ОДА зазначив, що Департамент фінансів розпочинає зведення балансів по медичній сфері і загальний по місцевим бюджетам. Відомство вже отримало від Мінфіну частину контрольних цифр по бюджету 2021 року.

Наступним питанням розглянули стан виконання проєктів.
- В області продовжується реалізація проєктів за кошти ДФРР. Від розпорядників надійшло 61,5 млн грн, використано - 42,4 млн грн. Приріст за тиждень склав 1,6 млн грн. – поінформував очільник області.

Далі проаналізували надходження та використання субвенції із держбюджету на соціально-економічний розвиток територій. Із залишків минулих років використано 23,4 млн грн. Приріст за тиждень - 2,2 млн грн. З 14 проєктів, вартість яких перевищує 1 млн грн, освоєння коштів розпочали по 11-ти.

У 2020 році на рахунки замовників надійшло 26,4 млн грн коштів субвенції, касові видатки – 2 млн грн. Освоєння коштів розпочали по 5 проєктах. По 27-ми вже завершені або оголошені тендерні процедури. По 11 укладені договори.
- В рамках співпраці з державною установою UkraineInvest відпрацьовуємо план пілотного проекту по залученню інвестицій. Практично завершили формування стратегічних цілей та пріоритетів на 2021-2027 роки згідно з державною стратегії регіонального розвитку. Продовжуємо роботу над іншими програмами, спрямованими на розвиток бізнесу, АПК та інших галузей, -  зазначив Андрій Прокопенко.

Крім того, обговорили ситуацію у галузі сільського господарства.
- В області триває комплекс польових робіт, посів озимого ріпака, а також озимих колосових культур. З 16 вересня розпочинається друга хвиля пілотного проєкту щодо створення державного аграрного реєстру. Від Чернігівщини учасниками стали Кіптівська та Іванівська громади, - розповів керівник.

Серед найбільш актуальних  питань - відновлення доріг. За інформацією Управління капітального будівництва ОДА, з 29 об’єктів комунальної власності 19 завершено, 10 – в роботі. Місцеві автошляхи: на 16 ведуться роботи на завершальній стадії, 1 вже завершена, 2 на розгляді в АМКУ. На цьому тижні в експлуатацію введуть ще 4 автодороги.

В області триває активна підготовка до опалювального сезону. За інформацією Департаменту енергоефективності, транспорту, зв’язку та ЖКГ, рівень готовності паливно-енергетичного комплексу - 80%.

На сьогоднішній день заборгованість за спожитий природний газ теплопостачальними підприємствами області становить 519 млн грн. З початку року борг зменшився на 45 млн грн. Борг тепловиків за розподіл природного газу - 15 млн грн, за спожиту електроенергію 2,5 млн і за розподіл електрики – 1,5 млн.

АТ «Облтеплокомуненерго» виконує законодавчі вимоги перед «Нафтогазом» щодо укладання договорів, отже проблем із лімітами газу на опалювальний сезон не має.

Загалом рівень оплати за житлово-комунальні послуги зріс на 1% і становить 98%.

В ході наради вчергове підняли тему безпеки життєдіяльності. Останнім часом на Чернігівщині спостерігається значна загроза виникнення пожеж різного характеру. Це і побутові пожежі, і загоряння трави, сміття, торфу.

Також було анонсовано проведення державних стратегічних навчань на території області. Вони стартують на цьому тижні.
- Буде розгорнуто декілька військових підрозділів, основні напрямки – посилення кордону і ведення розвідки. Сьогодні розпочали тестування військовозобов’язаних на коронавірус, - повідомив Андрій Прокопенко.

Ще одне важливе питання - стан захворюваності на COVID-19.

На нараді озвучили наступну статистику: з 2802 жителів області, у яких був підтверджений діагноз COVID-19, 216 перебувають на стаціонарному лікуванні у медзакладах, 1259 лікуються амбулаторно. 60 шкіл (14080 учнів) і 5 профтех закладів, що входять у «червону» зону переведені на дистанційне навчання.
- З огляду на сплеск захворюваності рекомендуємо місцевим органам влади відтермінувати або перенести всі святкові заходи, - наголосив Андрій Прокопенко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини