Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:12:30

Ігнорування вироку суду неминуче призводить до посилення покарання

11.09.2020   08:58Агенцiя

Срібнянським відділом Прилуцької місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення при судовому розгляді кримінального провадження за фактом ухилення громадянина від відбування кримінального покарання у вигляді громадських робіт.

Так, житель району за незаконний посів та вирощування конопель (ст.310 КК України)  був засуджений до штрафу в розмірі 2550грн. При цьому поряд зі штрафом за вчинення такого кримінального правопорушення передбачено альтернативні покарання, пов’язані з обмеженням та позбавленням волі.
    
Засуджений не зміг знайти кошти для сплати до бюджету призначеного штрафу, тому судом, за поданням підрозділу органу пробації в Срібнянському районі, було замінено призначений штраф на покарання в вигляді громадських робіт терміном на 150 годин. На виконання такого покарання засуджений мав по 4 години в день відпрацьовувати на роботах, визначених органом місцевого самоврядування.
    
Однак засуджений і цей вид покарання проігнорував, на визначені роботи не виходив без поважних на те причин, при цьому будучи неодноразово попередженим про кримінальну відповідальність за ухилення від відбування вироку, за що передбачено кримінальну відповідальність за ст.389 КК України – «Ухилення від покарання, не пов’язаного з позбавленням волі».
    
Судом підтримано позицію державного обвинувача, обвинуваченого засуджено до 2 місяців 10 діб арешту.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.