Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:27:55

Андрій Прокопенко про ситуацію з COVІD-19 на Чернігівщині: збільшення тестувань, страхування медиків, розгортання ліжок у лікарнях "другої хвилі"

10.09.2020   10:11Агенцiя

Чернігівська область тривалий час залишалася регіоном з найменшою кількістю виявлених випадків захворювання на коронавірус. Завдяки цьому область змогла підготуватися як в плані матеріально-технічного забезпечення лікарень, так і вивчити кращі практики інших регіонів у протидії пандемії.

За словами голови Чернігівської ОДА Андрія Прокопенка, в першу чергу сьогодні максимальна увага приділяється виявленню нових випадків, що дозволяє локалізувати спалахи захворювання.

- У серпні по області було проведено понад 12 тисяч тестів (ПЛР та ІФА) - для порівняння у липні – 4141, у червні 7111. На початок вересня ми вийшли на 800-1000 тестів на добу, - розповів очільник області.

Тестування методом ПЛР та ІФА проводить Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України. Окрім того, ІФА-дослідження проводяться закладами охорони здоров’я області: КНП «Чернігівська міська лікарня №2», КНП «Чернігівська міська лікарня №1», КНП «Чернігівська центральна районна лікарня», КНП «Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих та небезпечних хвороб», КНП «Чернігівська обласна лікарня»; КНП «Корюківська центральна районна лікарня»; КНП «Прилуцька центральна міська лікарня»  та КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. Миколи Галицького».

Проходять верифікацію для проведення лабораторних досліджень методом ІФА на наявність антитіл до коронавірусу SARS-CoV-2 Чернігівська міська лікарня №3, пологовий будинок, Бобровицька ЦРЛ та Ічнянська ЦРЛ. Найближчим часом заплановано введення в експлуатацію обладнання для проведення досліджень методом ІФА на базі Чернігівського обласного центру крові. У вересні будуть придбані додаткові ІФА-тести.

В області хворих на COVID-19 приймають у 11 лікарнях, з них 9 закладів «першої хвилі» та 2 – «другої хвилі» - Бобровицька ЦРЛ та Чернігівська міська лікарня №3. Ці дві лікарні в процесі укладення договорів з НСЗУ щодо надання медичної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19. Для пацієнтів у цих 11 лікарнях передбачено 554 ліжко-місць, з яких 282 інфекційних ліжок з можливістю надання кисневої підтримки. В разі необхідності будуть розгорнуті ліжка ще у дев’яти закладах.

- У середу, 9 вересня під час наради з керівниками районних державних адміністрацій дав доручення тримати на контролі питання забезпечення закладів охорони здоров’я централізованою подачею медичного кисню для забезпечення ним ліжок, виділених для лікування хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19, - підкреслив Андрій Прокопенко.

Лікарі та медичні працівники, які працюють із хворими на COVID-19, отримують всі виплати, які гарантує держава. Так за березень-липень провели повний розрахунок, на що спрямовано 21,5 млн гривень. Зараз завершуються виплати за серпень.

Проведено страхування медичних працівників. Так 285 медичних працівників І хвилі госпіталізації осіб з гострою респіраторною хворобою COVID-19 та 343 медичних працівники бригад екстреної медичної допомоги застраховані за Програмою медичного страхування на випадок захворювання «Коронавірус COVID-19» з терміном страхування 1 рік.

- На запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів епідемій та пандемій коронавірусної інфекції COVID-19 місцевими бюджетами Чернігівської області передбачено 191,3 млн грн, з них з обласного бюджету – 120,65 млн грн, місцевих бюджетів – 70,6 млн гривень.
Заклади охорони здоров’я області для надання медичними працівниками допомоги хворим на коронавірус COVID-19 забезпечені обладнанням на належному рівні, - сказав голова Чернігівської ОДА.

За інформацією Управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА для захисту медичного персоналу на даний час в області налічується:
▶️ 21 289 костюмів біозахисту,
▶️ 6 700 ізоляційних халатів,
▶️ 322 413 медичних масок,
▶️ 389 449 пар рукавичок,
▶️ 7720/4669 окулярів/захисних щиток,
▶️ 38 051 респіраторів класу FFP2 та FFP3.
За попередніми розрахунками цього має вистачити на найближчі три-чотири тижні.

Навчальний рік в умовах карантину розпочався в нормальному режимі. Впродовж серпня нами був розроблений алгоритм початку нового навчального року в умовах адаптивного карантину. Ми відпрацювали з педагогічними колективами та персоналом питання щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти. Також проводиться широка інформаційна кампанія серед батьків та дітей щодо поведінки у школі під час карантину. Вчителі області готові до роботи у будь-яких умовах: в школі, дистанційно, за змішаною системою.

Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій проводить щоденний моніторинг дотримання карантинних заходів на території населених пунктів, відповідно до рішення Державної комісії ТЕБ та НС.

Департамент інформаційної діяльності та зв'язків з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини