Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:59:48

На Чернігівщині відбудеться фестиваль "Життя в стилі ЕКО"

27.08.2020   09:29Агенцiя

Як буде організований екологічний фестиваль «Життя в стилі ЕКО» в умовах адаптивного карантину, які особливі заходи та несподіванки чекають на його учасників – обговорили на засіданні оргкомітету у Чернігівській ОДА. Нараду провів заступник голови облдержадміністрації Олександр Савченко.

Фестиваль вже вчетверте проводить Департамент екології та природних ресурсів ОДА спільно з іншими структурними підрозділами, освітянами та громадськими активістами. Захід відбудеться 17 вересня у Центральному парку культури та відпочинку м. Чернігів. Організатори планують, що у фестивалі візьмуть участь до 300 юних екологів.

Головна мета заходу – виховання культури екологічної поведінки, популяризація здорового способу життя, привернення уваги громадськості до пам’яток природи та їх охорони.

Директор Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Катерина Сахневич ознайомила присутніх з програмою фестивалю та розповіла про тематичні локації, які готують організатори для його учасників.

Для найменших відвідувачів діятиме театрально-розважальна програма та функціонуватиме контактний міні-зоопарку «Тваринне розмаїття».

Серед запланованих локацій – різноманітні майстер-класи, в тому числі «Флористичний марафон», виготовлення еко-сувеніру «Равлик», виготовлення еко-торбинок, «Біопластика», «Метелик-квілінг», виготовлення паперової «англійської троянди», створення емблем та прапорців на екологічну тематику тощо.

У рамках пропагування здорового способу життя та екостилю готуються спортивно-розважальні заходи і змагання – «Легкоатлетична смуга перешкод», «Футбольний слалом», «Екотранспорт сьогодення», «Збережи ліс», «Зелена ігротека», виставка художніх робіт «Життя в ситі ЕКО» тощо.

До інформаційно-розвиваючої та виховної програми включені локації «Дивовижна природа», «ЕкоБібліотека»,«Захисти екосистему», «Дотримання вимог безпеки в умовах пандемії», тематичні вікторини, конкурси, ознайомлення з основами надання першої долікарської допомоги.

У ході обговорення значну увагу члени організаційного комітету приділили питанням дотримання санітарно-гігієнічних умов під час проведення масових заходів.

– Основні учасники еко-фестивалю – школярі. Організатори мають забезпечити належні санітарні умови на локаціях, а освітні заклади – провести з учнями роз’яснювальну кампанію щодо правил поведінки в умовах пандемії напередодні самого заходу, – наголосив заступник голови облдержадміністрації Олександр Савченко.

До речі, при вході до фестивального містечка будуть проводити температурний скринінг. Обробити руки антисептиком можна буде на кожній локації. А за дотриманням соціальної дистанції слідкуватимуть відповідальні спеціалісти, які в разі необхідності будуть нагадувати про правила поведінки під час карантинних обмежень.

– В умовах сьогодення уроки на відкритому повітрі є досить доречними. «Життя в стилі ЕКО» – це той захід, що є прекрасною можливістю провести урок чи гурток з екології, біології, географії, природознавства та навіть історії чи народознавства безпечніше та з користю для кожного школяра, – звернула увагу присутніх Катерина Сахневич.

Крім того, у ході фестивалю планують урочисте відзначення переможців обласного екологічного конкурсу «Одна планета – одне майбутнє» та виставку художніх робіт його фіналістів.

Цьогоріч участь у ньому взяли 29 представників з різних районів і міст області. Усього на розгляд журі надійшло 49 робіт. Конкурс проводився за двома віковими категоріями (перша категорія – 15-18 років; друга категорія – 19 років і старші) та у трьох номінаціях: «Північна краса України» – відзначення кращої фотографії екологічного спрямування, «Погляд у чисте майбутнє» – відзначення кращого екологічного проєкту, «Довкілля і я» – відзначення кращого практичного заходу екологічного спрямування.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини