Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:23:53

Прокуратура домоглася призначення реальної міри покарання за спробу контрабанди майже 400 грамів канабісу

26.08.2020   07:41Агенцiя

Чернігівський апеляційний суд за скаргою прокурора скасував вирок Городнянського районного суду області та ухвалив новий, яким обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 309, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України, засудив до 3 років позбавлення волі.

Так, суд першої інстанції визнав громадянина України винним у незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні без мети збуту майже 400 грамів особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу, який у подальшому обвинувачений намагався перемістити через митний кордон України з приховуванням від митного контролю.

При цьому суд звільнив чоловіка від відбування призначеного покарання з випробуванням.

Не погодившись із цим прокуратурою Чернігівської області подано апеляційну скаргу. Під час її розгляду в Чернігівському апеляційному суді прокурором доведено, що призначене покарання не відповідає тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого, а тому лише реальне відбуття покарання у місцях несвободи сприятиме виправленню засудженого, а також запобіганню вчиненню ним нових злочинів.
   
Вирок набрав законної сили.

Пресслужба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.