Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:11:39

Аудитори виявили порушень на суму 1,1 млн грн у Відділі освіти, сім’ї, молоді та спорту Чернігівської РДА

22.08.2020   11:45Агенцiя

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області під час ревізії фінансово-господарської діяльності Відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Чернігівської районної державної адміністрації за період з 01.07.2017 по 31.05.2020 виявили порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 1,1 млн грн.

Бе належного обґрунтування та документального підтвердження збільшення ціни за природний газ Відділом освіти укладено 6 додаткових угод з постачальником ТОВ «АС», що призвело до оплати за завищеними цінами природного газу на загальну суму 417 тис. грн.

Слід зазначити, що Чернігівською місцевою прокуратурою подано позов в інтересах держави в особі Відділу освіти та Північного офісу Держаудитслужби до ТОВ «АС» про визнання недійсними додаткових угод до договору на постачання природного газу та стягнення надмірно сплачених коштів.

Кошти, утримані із заробітної плати працівників та відшкодування лікарняних після завершення попереднього бюджетного періоду, не перераховувалися в дохід місцевого бюджету, внаслідок чого місцевим бюджетом недоотримано коштів на загальну суму 151 тис. грн.

Відділом освіти кошти освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам в сумі 103 тис. грн. використано на здійснення додаткової оплати праці, не пов’язаної з педагогічною роботою, без виділення на їх виплати додаткових асигнувань з місцевого бюджету.

Крім того, встановлено проведення зайвої оплати внаслідок завищення вартості та обсягів виконаних робіт з поточного та капітального ремонту на загальну суму 103 тис. грн.

Внаслідок недотримання нормативних документів, що визначають норми харчування у закладах освіти, Відділом освіти зайво використано коштів на загальну суму 30 тис. гривень. Зокрема, здійснювалося завищення норм, а також придбання та списання продуктів харчування (томати консервовані, копченої ковбаси, соус томатний), які не передбачені нормами.

За недотримання законодавства з фінансових питань на 2 посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення.
Ініційовано застосування заходів впливу у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та призупинення бюджетних асигнувань.

Матеріали передані до Слідчого управління Національної поліції в Чернігівській області.

Завдяки належному реагуванню на вимоги аудиторів в ході ревізії відшкодовано порушень на суму 386 тис. гривень. Об’єкту контролю направлено письмові вимоги щодо усунення виявлених порушень законодавства.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини