Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:47:11

"Сіверщина гостинна" - проєкт, що успішно реалізовується

17.08.2020   09:41Агенцiя

«Розвиток сільського та зеленого туризму на Чернігово-Сіверщині: перспективи, успішні кейси, тенденції розвитку».

За такою тематикою відбувся семінар 14 серпня у селі Слобідка Новгород-Сіверського району. Експерти з обласного центру, учасники - з Менщини, Сосниччини, Семенівщини, Новгород-Сіверщини, деяких інших районів та ОТГ Чернігівської області не просто дискутували про сучасні тенденції розвитку сільського та зеленого туризму на Чернігово-Сіверщині, а й презентували новий туристичний маршрут «Наше коріння», відкривали зелену садибу родини Мишко, надихались історіями успіху, релаксували в апібудиночку та, звісно, смакували пиріжками й млинцями з маком та трав’яним чаєм і медом.

Декілька годин плідної роботи, десятки практичних порад, креативні ідеї та шалені мрії. Мотивація населення Чернігівщини, зокрема, Новгород-Сіверського району на активізацію співпраці в напрямку розвитку зеленого туризму на території області та більш активної участі жителів у створенні цієї галузі; напрацювання рішення для розвитку туристичного потенціалу громад, що обрали туризм одним з напрямків свого стратегічного розвитку та навчання їх представників вибудовувати комунікації, що сприятимуть пізнаванності громад серед потенційних туристів – такі цілі ставили перед собою організатори семінару - ГО «Княжий град» та сектор культури Новгород-Сіверської районної державної адміністрації Чернігівської області.

А ця активність була проведена в рамках проекту «Сіверщина гостинна», що реалізовується за програмою конкурсів проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету Чернігівщини у 2020 році.

Хочеться сподіватися, що учасники семінару повернулись додому вмотивованими та готовими до дій, а професійна підтримка експертів з Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації та медіа центру «Моє місто» Павла Веселова, Тетяни Коржинської та Вікторії Сидорової - активістів, які розвиватимуть сільський туризм на Чернігово-Сіверщині буде здійснюватись і надалі.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини