Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:07:34

Ті, хто викликає вогонь з небес – як армійські авіанавідники готуються виконувати бойові завдання

17.08.2020   09:11Агенцiя

Нині на одному з військових полігонів Чернігівщини тривають планові заняття з бойової підготовки офіцерів груп авіаційних навідників армійської авіації Сухопутних військ ЗС України.

Впродовж десяти днів авіанавідники удосконалюють свої навички щодо тактики виживання на території, яка зайнята противником, автономній роботі в режимі маскування в умовах розташування безпосередньо біля позицій ворога, наведень екіпажів вертольотів на наземні цілі вдень та вночі, стрибки з парашутами різних систем, десантування та евакуації за допомогою спускового пристрою «СУ-Р» та КЗБО «Канат-1» тощо.
 
Також офіцери-авіанавідники поліпшують навички з тактики дій малих груп, у тому числі й на території, яку контролює противник, удосконалюють вміння застосування зброї на малих відстанях, в повітрі та з борту вертольоту, надання домедичної допомоги, складають заліки з інженерної, тактичної та спеціальної підготовки.      
 
На заняттях удосконалюються і алгоритми дій офіцерів в рамках пошуково-евакуаційної операції щодо виведення льотного складу, важливої особи, військовополонених або підрозділів з території, яку контролює противник, у безпечне місце.

Не секрет, що професія авіанавідника є однією з найнебезпечніших та найвимогливіших на війні. Ці офіцери повинні діяти непомітно для ворога впродовж тривалого часу, як розвідники, мати добрі знання з топографії, геодезії та картографії для швидкого орієнтування на незнайомій місцевості, чудово знати роботу армійської авіації, щоб вміло корегувати вогонь повітряних бойових машин, а ще вони мають бути надзвичайно мужніми, адже, як і сапер, помиляються лише раз, якщо схибив, сам потрапиш у вогняне пекло. А іноді їм навіть доводиться викликати вогонь на себе.

Тож у роботі авіанавідника кожна деталь прораховується і відпрацьовується заздалегідь, як за часом так і з прив’язкою до місцевості. Коли кожен «пазл» алгоритму роботи лягає на своє місце – бойове завдання успішно виконане. Так, як нині це робиться на полігоні, як виконувалося цими офіцерами в бойових умовах.

Ігор Березинський, Олександр Парій, Інформагентство Міноборони України «АрміяInform» (м. Чернігів)

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.