Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:14:00

У Чернігові розглянули концепцію майбутнього проєкту будівництва Палацу спорту

13.08.2020   09:10Агенцiя

У Чернігові 12 серпня в широкому колі учасників ще раз обговорили можливість будівництва міського Палацу спорту. Зустріч проходила в Чернігівській міській раді за участю міського голови Владислава Атрошенка.

У дискусії також взяли участь представники національних федерацій з різних видів спорту, спортивних шкіл міста, депутати міської ради, начальники профільних управлінь, представники ТОВ «СпортПроект», а також інші чернігівці, яких цікавить це питання.

Цього разу представник проєктної організації Володимир Шумілін презентував концепцію майбутнього об'єкту, основану на пропозиціях та побажаннях спортивної громади, а також результати більш глибокого вивчення економічної складової. Результатом комплексного вивчення всіх позицій став висновок, що доцільніше у Чернігові будувати Палац спорту, а не Міжнародний спортивний центр.

Далі учасники зустрічі детально розглянули питання щодо локації для будівництва. Були визначені сильні та слабкі сторони кожної з них, можливості та ризики. У висновку – високий потенціал завантаження та фінансової стійкості має об’єкт по вул. Пушкіна (Мар’їн гай). Він передбачає експлуатацію об’єкта на місцевому рівні з можливістю проведення заходів регіонального та національного масштабу. У той же час, відповідно до проведеного аналізу локація "просп.Миру/вул. Кільцева", де можна би було проводити спортивні заходи міжнародного масштабу, за відсутності постійного споживача має низький потенціал фінансової стійкості.

Проєкти мають однакову кількість залів. Відмінність - у кількості трибун для вболівальників та різна площа басейну.

За попередніми підрахунками вартість будівництва Палацу спорту по вул. Пушкіна, загальною площею 9300 кв.м, може складати 325 млн грн, а по просп.Миру (15000 кв.м) – 445 млн грн.

Начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту міськради Андрій Дериземля зауважив, що обидва проєкти потужні. Побудова такого об’єкту в принципі - вже нагальна необхідність для нашого міста.

Після тривалої дискусії міський голова запропонував присутнім визначитися шляхом голосування. У результаті – підтримку тих, хто зібрався в залі, отримала локація по вул.Пушкіна (Мар’їн гай).

- На сьогоднішній день будувати такий об’єкт саме на вул.Пушкіна – більш раціональне, обдумане і правильне рішення. Ми за нього проголосували, отримавши об’єктивну інформацію, - підкреслив Владислав Атрошенко.

Разом з тим, міський голова зауважив, що більший Палац усе-таки привернув би більше уваги до нашого міста, і дохідна частина від нього була би більшою також.

Проведені публічне обговорення та голосування є дорадчими, показують настрої громадськості, яку хвилює це питання. Остаточне ж рішення прийматиметься депутатами на сесії міської ради.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.