Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:21:50

Проєкт EMERGENCY на Чернігівщині: від модернізованих приймальних відділень до нової якості медичних послуг

12.08.2020   12:02Агенцiя

11 серпня за участі першого заступника голови Чернігівської ОДА Віталія Загайного, заступниці голови Чернігівської ОДА Наталії Романової та представників дев’яти опорних лікарень області відбулась селекторна нарада з питань реалізації проєкту EMERGENCY. У обговоренні також взяли участь представники підрядних організацій.

Як відомо, цей проєкт входить до національної програми Президента України «Велике будівництво» і полягає у модернізації сучасних приймальних відділень згідно із затвердженим дизайном та брендбуком.

— Окрім проведення будівельних робіт медзаклади будуть забезпечені сучасним високоточним обладнанням, що значно покращить діагностику та надання медпослуг пацієнтам. На сьогодні для реалізації проєкту EMERGENCY держава вже профінансувала 36 млн грн — це половина коштів на будівельну частину. Крім 72 мільйонів на реконструкцію, більше ста мільйонів гривень буде виділено на придбання обладнання, — розповів Віталій Загайний.

Нагадаємо, що у Корюківській та Бобровицькій районних лікарнях, у Прилуцькій міській буде проведений капітальний ремонт приймального відділення. У Чернігівській та Ніжинській міських лікарнях, у Бахмацькій, Новгород-Сіверській та Козелецькій районних та в обласній лікарні – реконструкція.

Наразі вже шість медзакладів підписали договори з підрядними організаціями, решта очікує підписання найближчим часом. Три заклади охорони здоров’я отримали дозволи та розпочали роботу.

У Новгород-Сіверській лікарні, яка першою отримала дозвіл на виконання будівельних робіт, вже завершились демонтажні та підготовчі роботи.

За словами представника підрядної організації, що виконує роботи на замовлення Прилуцької міської лікарні, зараз будівельники проводять роботи з перепланування приміщення, завезені вікна, триває підготовка для їх монтажу, працюють сантехніки.

Козелецька районна лікарня розпочала роботи у двох напрямках: реконструкція приміщення та благоустрій під’їзних шляхів.

Персонал лікарень, який працюватиме в оновлених відділеннях та з новим обладнанням, пройде навчання. Його буде проводити МОЗ спільно з громадською організацією «Всеукраїнська рада реаніматологів». Окрім вивчення технічної сторони питання – користування комп’ютерним томографом, ангіографом іншими апаратами – медичних працівників будуть вчити надавати якісні медичні послуги за новою моделлю.

Адже, за словами заступниці голови Чернігівської ОДА Наталії Романової, завдання проєкту EMERGENCY полягає не лише в ремонті чи реконструкції приміщень, оновленні обладнання, а й у зміні підходу до надання першої медичної допомоги.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини