Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:23:40

Зупинкові павільйони – не сміттєві полігони

12.08.2020   11:30Агенцiя

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області неодноразово підіймала питання стосовно недотримання жителями та гостями області закону про поводження з відходами на території дорожнього господарства.

Славнозвісна зупинка «Дніпровське» на автомобільній дорозі Р-65 Чернігів – Пакуль – КПП «Славутич» - Чорнобиль регулярно перетворюється на сміттєзвалище завдяки недобросовісним громадянам. Чималу купу сміття регулярно спостерігаємо і біля автопавільйону  у Сокирині на автомобільній дорозі М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі.

На днях дорожники наводили лад на зупинкових комплексах на автомобільній трасі М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ. І просто на очах у нашого інспектора на нещодавно прибрану зупинку «Матіївка» під’їхала автівка, з неї вийшов водій і жбурнув пакети зі сміттям на територію автопавільйону.

Інспектор дорожнього господарства не має повноважень когось затримувати чи виписувати штрафи. Дочекатися правоохоронців разом з водієм-порушником, чесно скажемо, також нереальна ситуація. Він поїхав далі, номери власника авто інженер дорожнього господарства зафіксував на фото. Служба автомобільних доріг у Чернігівській області подаватиме до правоохоронних органів запит на встановлення особи водія.

Тож знову звертаємося до жителів Чернігівської області та гостей нашого краю. Зупинкові павільйони – не полігони для зберігання твердих побутових відходів, а підрядні дорожні організації не є спеціалізованими підприємствами по утилізації та переробці сміття. Зупинки громадського транспорту на дорогах загального користування державного значення не призначені для складування твердих побутових відходів населення. Це порушення вимог природоохоронного законодавства при поводженні з відходами в смугах відводу автодоріг. За це передбачена адміністративна відповідальність. Засмічення місць зупинки псує їх санітарний стан, вигляд має неестетичний та шкодить природі.

Просимо викидати ваше сміття після відпочинку на природі або на дачі у спеціально відведених для цього місцях у населених пунктах. Де на договірних засадах спеціалізовані комунальні підприємства регулярно вивозять його на утилізацію на сміттєві полігони. Просимо керівників органів місцевого самоврядування належним чином налагодити процеси забору та утилізації побутових відходів жителів їхніх населених пунктів.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини