Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:47:16

Питання безпеки та організації дорожнього руху обговорили в Чернігівський міськраді

06.08.2020   09:45Агенцiя

Зупинковий павільйон по вул.Героїв Чорнобиля буде розташований біля житлового багатоповерхового будинку №3. Встановлюватиметься він згідно з проєктом, який розроблявся в рамках масштабної реконструкції цієї вулиці.

Це питання та низку інших розглянула постійно-діюча комісія з питань безпеки та організації дорожнього руху в місті Чернігові 5 серпня. Головував на засіданні заступник міського голови Олександр Атрощенко.

Визначення оптимальної локації для цієї зупинки громадського транспорту обговорювалося неодноразово, також і за участю громадськості. Оскільки частина жителів цього мікрорайону хотіла тут зупинку, а інша була проти. Також нагадуємо, що минулого року по вул.Героїв Чорнобиля виконали роботи по заміні каналізаційного колектору та водогону, проклали нові комунікації та нижній шар асфальтного покриття. Цього ж року почали укладати пішохідні доріжки тротуарною плиткою, тому й потрібно було визначитися з місцем для зупинки.

Комісія також розглянула електронну петицію громадянина Харченка С.В., яка набрала необхідну кількість голосів, щодо будівництва по вул.Шевченка (біля перехрестя з вул.Милорадовичів) підвищеного пішохідного переходу для зниження швидкості руху автотранспорту. В ході обговорення було прийняте рішення, що даний об’єкт має технічні складнощі, пов’язані з його габаритами. Хоча ця пропозиція буде врахована при ремонті цієї дороги в майбутньому. Крім того, члени комісії вирішили поновити тут дорожню розмітку і перевірити якість вуличного освітлення цієї території.

По вул.Гетьмана Полуботка,95 (у напрямку від вул.Милорадовичів до вул.Академіка Павлова) за рішенням комісії й відповідно до звернення мешканців буде облаштована зупинка громадського транспорту, але поки «на вимогу». Тут буде визначений посадочний майданчик та встановлений відповідний дорожній знак. Крім того, деякий час фахівці вивчатимуть пасажиропотік для того, щоб приймати наступне рішення.

Крім того, по вул.1-го Травня,229-231 облаштують нерегульований пішохідний перехід між зупинками громадського транспорту.

Загалом на засіданні профільна комісія розглянула 8 питань порядку денного, які надійшли як звернення чи пропозиції від громадян, структурних підрозділів міськради чи інших організацій. Деякі з них були відхилені, оскільки визнані недоцільними або неможливими відповідно до вимог ДСТУ.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини