Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:38:40

Питання безпеки інформаційного простору обговорили журналісти прикордонних регіонів на зустрічі в Чернігівській ОДА

05.08.2020   09:30Агенцiя

Про особливості інформаційного простору прикордонних регіонів країни йшлося під час обговорення теми «Гібридна війна, захист інформаційного простору Чернігівщини та України».

У ньому взяли участь журналісти з дев’яти областей, які в рамках престуру завітали до Чернігова. А також директорка Департаменту інформаційної діяльності та зв’язків з громадськістю Чернігівської ОДА Оксана Стельмах, керівник обласного осередку Національної спілки журналістів України та Асоціації регіональних ЗМІ Олександр Назаренко, керівниця проєкту "Моє місто" Вікторія Сидорова, місцеві журналісти та громадські активісти.

- Питання інформаційної безпеки для прикордонних областей завжди є актуальним та важливим. Чернігівська область на півночі межує з країною агресором, яка прагне впливати на порядок денний в нашій державі. Через велику площу та малу густонаселеність північні райони мають недостатнє забезпечення якісним телесигналом, інтернетом та мобільним зв’язком, - зазначила Оксана Стельмах.

Вона повідомила, що Чернігівська ОДА постійно проводить роботу з посилення інформаційної безпеки та протидії негативному впливу інформаційної пропаганди на формування суспільної думки. Це питання на постійному контролі у керівництва області. Вже не одноразово були написані звернення до «Зеонбуду» з пропозицією збільшити потужності чинних цифрових передавачів та встановити додаткові. Адже місцевий мовник робить хороший контент, а от з передачею сигналу виникають проблеми.

Також торкнулися питання «виживання» друкованих ЗМІ, адже ні для кого не секрет, що наклади зменшуються кожну підписну кампанію. І така ситуація не лише в Чернігівській області. Вона характерна для всієї країни. Новації Укрпошти, подорожчання витратних матеріалів, зменшення накладів – все це не дуже тішить редакторів та видавців газет. Але на думку Олександра Назаренка, можливість зберегти друковані ЗМІ є. 

– Газетна справа – це бізнес, адже друковані ЗМІ повинні вміти заробляти гроші для свого утримання. Важливо навчитися монетизувати контент. Але не слід забувати про стандарти журналістики, від яких залежить репутація видання і його вартість, – поділився досвідом Олександр Назаренко.

Він звернув увагу присутніх на те, що важливо подавати цікаву інформацію, але перевірену і правдиву. Хоча молодь частіше черпає інформацію з інтернету, проте у старших читачів довіри до друкованих ЗМІ значно більше.

На думку Олександра Назаренка, українські друковані ЗМІ потребують державної підтримки, адже окрім війни на сході, відбувається інформаційна війна у всій державі. А позиції країни-агресора у інформаційному просторі точно наступальні.

Присутні також погодились з думкою, що потрібно постійно вимірювати «налаштованість» населення та приділяти більше уваги національно-патріотичному вихованню, як у друкованих виданнях, так і теле-радіо- інтернет-просторі.

30-31 липня Харківський прес-клуб Media Hub Kharkiv організував до Чернігівської області престур журналістів з Дніпропетровської, Донецької, Луганської (частин, підконтрольних Україні), Запорізької, Одеської, Полтавської, Сумської, Херсонської та Харківської областей.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини