Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:10:03

Вшанували пам'ять жертв геноциду ромів

04.08.2020   11:30Агенцiя

2 серпня у Чернігові в урочищі Подусівка відбувся меморіальний захід з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв геноциду ромів. У ньому взяли участь директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Олександр Левочко та представники ромської громади області.

У всьому світі 2 серпня відзначають Міжнародний день голокосту ромів. У 1944 році нацисти влаштували так звану "Циганську ніч". У концтаборі Аушвіц-Біркенау у газових камерах загинули тисячі людей ромської національності. В цілому в період Другої світової війни, за даними дослідників, загинули від 600 тисяч до 1,5 мільйона ромів, близько 25 тисяч з них – на території України.

Ця трагедія назавжди увійшла у людську свідомість як сторінка історії під назвою: жахіття нацистського терору.

– Схиляємо голови перед пам’яттю невинних жертв, свідомо згадуємо минуле, щоб не допустити повторення трагедії, – сказав Олександр Левочко.
 
Заупокійну літію за невинно убієнними ромами відправив священник Катерининської церкви у м. Чернігові Української Православної Церкви (Православної Церкви України) отець Миколай (Апанасенко).

Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 8 жовтня 2004 року «Про відзначення Міжнародного дня геноциду ромів» Міжнародний день пам’яті про нацистський геноцид ромів в Україні відзначається на державному рівні.
В цей день у містах і районах області проходять жалобні заходи.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.