Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:45:39

Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом липня зафіксовано 118 порушень, вилучено 118 кг незаконно добутої риби та понад 3 км сіток

03.08.2020   11:20Агенцiя

Протягом липня 2020 року державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 118 порушень Правил рибальства.

Зокрема, викрито 43 грубих порушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), з них два з ознаками кримінальних правопорушень.

Також складено 62 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та один - за ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Крім цього, складено 12 актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 77 кг риби та 89 од. сіток, загальною довжиною 1,9 км.

«Всього у порушників у липні вилучено 118 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 165 од. заборонених знарядь лову, в тому числі 149 од. сіток, загальною довжиною 3 321 метра. Накладено штрафів (за постановами судів та органів рибоохорони) на суму 23 500 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, склала 31 918 грн», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Нагадаємо найрезонансніші правопорушення, що були викриті Чернігівським рибоохоронним патрулем у ході спільних рибоохоронних рейдів з Національною поліцією області та Чернігівським прикордонним загоном протягом липня поточного року.

Першого липня на р. Десна поблизу, с. Макошино Менського району виявлено місцевих мешканців, які виловлювали рибу за допомогою 4 од. сіток зяберних (одностінних). До тенет браконьєрів потрапило 8 кг риби: синець – 36 екз., плітка – 22 екз., плоскирка – 20 екз., судак – 5 екз., окунь – 5 екз. та білизна – 1 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 8 500 грн.

16 липня на водосховищі поблизу с. Пакуль Чернігівського району викрито мешканця м. Славутич Київської області, який в протизаконний спосіб за допомогою сітки «бредень» та з перевищенням дозволеної добової норми вилову добув 4 кг водних біоресурсів: 153 екз. раків та 1 екз. щуки. Завдано збитків у розмірі 4 241,5 грн.

На місце вчинення правопорушень було викликано слідчо - оперативні групи районних відділів поліції ГУНП в Чернігівській області.

На правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які направлені до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності.

По всіх вищезазначених фактах Нацполіцією відомості про кримінальні правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 серпня розпочалась заборона на вилов раків, що триватиме до 10 вересня (включно).

За порушення заборони браконьєрам загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 34 до 680 гривень. Крім того, за кожного виловленого рака доведеться заплатити по 25,50 грн компенсації.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини