Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:52:04

Щорічно за сприяння обласної служби зайнятості знаходять роботу близько 3 тисяч офіційно безробітних молодих людей у віці до 35 років

01.08.2020   12:48Агенцiя

Про це повідомила директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

У січні-червні 2020 року роботою забезпечено 2,6 тис. осіб цієї категорії, з них 48% були працевлаштовані оперативно до набуття статусу безробітного. За направленням служби зайнятості роботу знайшли 1327 офіційно безробітних молодих людей у віці до 35 років. Крім того, 272 осіб за направленням служби зайнятості проходили професійне навчання, 221 – працювали на громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Загалом, протягом І півріччя на обліку в службі зайнятості області перебувало 7,9 тис. зареєстрованих безробітних з числа молоді, а це майже третина від загальної кількості безробітних. З них 87% до реєстрації у службі зайнятості мали професійний досвід: 21% працювали в сфері торгівлі та ремонту, 17% – в державному управлінні й обороні, 14% – у переробній промисловості, 11% - у сільському, лісовому та рибному господарстві та інші. Решта безробітної молоді з різних причин не була зайнята більше 1 року або відносилась до випускників навчальних закладів різних типів, що не мали професійного досвіду.

Станом на 1 липня 2020 року серед офіційних безробітних налічувалося майже 5 тис. осіб у віці до 35 років, що на 81% більше ніж на відповідну дату минулого року.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини