Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:44:50

Уздовж Чорториївського яру будують ділянку системи відведення дощових і талих вод

31.07.2020   09:43Агенцiя

Наразі в Чернігові проводяться реконструкція каналізаційного колектору та будівництво лотка для водовідведення вздовж Чорториївського яру.

Від вул. Самійленка, 12 до насосної станції по вул. Мстиславській, 100а ведуться роботи з реконструкції самопливного каналізаційного колектору. Глибина закладання труб сягає 6 м.

Напірний колектор перед ним уже замінений у поточному році.

Одночасно тут же проводиться будівництво водовідвідного лотка. Він має чималі розміри: ширину 3 метри і глибину 1.5 метри.

Через особливості рельєфу тут збираються дощові й талі води з території близько 700 га. Ранійше вода стікала цим же руслом по дну яру, але природнє заглиблення мало менший об'єм і двори регулярно підтоплювало. Окрім того, що збільшиться об'єм водостоку, лоток також захистить ґрунт від розмивання - після виконання земляних робіт при будівництві колектора це є необхідним.

Реконструкція мереж відведення дощових і талих вод, розташованих перед цим лотком - під територією гаражного кооперативу №29 - цього року - на стадії проєктування.

Прес-служба Чернігівської міської ради за інф. Управління ЖКГ

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.