Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:49:31

Чернігівським міським медзакладам затвердили тарифи для випадків, коли послуги не охоплюються пакетами безкоштовної медичної допомоги

24.07.2020   08:41Агенцiя

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 23 липня затвердив встановлення тарифів на платні послуги, які надаються закладами охорони здоров’я - комунальними некомерційними підприємствами Чернігівської міської ради.

Платними ці послуги будуть лише в окремих випадках. Про те, коли саме – на засіданні виконкому проінформував керівник міського управління охорони здоров’я Владислав Кухар.

- На сьогоднішній день пакетами медичних гарантій, які оплачуються Національною службою здоров’я, передбачені всі необхідні послуги по наданню медичної допомоги в безоплатному режимі. Про платність послуг мова буде йти у випадках, коли звертаються громадяни за власним бажанням без відповідного направлення, коли мова йде про оздоровчі процедури, про профілактичні огляди та про звернення за будь-якою медичною допомогою іноземних громадян, які знаходяться на території міста, - уточнив він.

І переліки послуг, і розрахунки вартості відповідають вимогам законодавства, доповів керівник управління. Тарифи розраховані на підставі поданих закладами охорони здоров’я розрахункових матеріалів згідно Закону України «Про ціни і ціноутворення», Податкового кодексу України, Постанови КМУ України від 27.12.2017 № 1075 «Про затвердження Методики розрахунку вартості послуги з медичного обслуговування» та інших нормативно-правових актів, на підставі яких визначається повна собівартість послуг.

На сьогодні диференціації цін на медичні послуги для мешканців України, мешканців іноземних держав і громадян, які мають чернігівську прописку не передбачено.

Разом з тим, чернігівський міський голова Владислав Атрошенко при розгляді цього питання на засіданні виконкому запропонував вивчити й таку можливість.

- До нас їдуть іноземці з Ізраілю, з Німеччини. Люди, які колись були нашими громадянами, але переїхали в ці країни. У них практично цільовий медичний туризм. Хоча, наприклад, у Німеччині не гірше надаються послуги по зубопротезуванню, але вони їдуть сюди, тому що тут дешевше. Я вважаю, що на майбутнє треба розглянути якусь певну градацію. Чому б у таких випадках не заробить? – вважає він.

У той же час, міський бюджет за рахунок податків чернігівців утримує будівлі медичних закладів міста, співфінансує їх в іншому. Тому, на думку міського голови, було би справедливо, якщо б ціна для мешканців Чернігова при одержанні ними платних послуг була навпаки, нижчою ніж для решти пацієнтів.

Рішення «Про затвердження Положення та встановлення тарифів на платні послуги, які надаються закладами охорони здоров’я – комунальними некомерційними підприємствами Чернігівської міської ради» набере чинності з моменту його оприлюднення в друкованому засобі масової інформації (це має відбутися наступного тижня).

Даний нормативний документ є регуляторним актом і проходив усі передбачені законом етапи регуляторної процедури (оприлюднення проєкту за 30 днів, збір і врахування пропозицій тощо).

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини