Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:59:30

Обговорили хід реалізації важливих інфраструктурних проєктів

23.07.2020   13:55Агенцiя

21 липня перший заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Віталій Загайний провів онлайн-нараду щодо реалізації Національної програми «Велике будівництво» в області.

В рамках програми «Велике будівництво» в області виконується 15 проєктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту шкіл, садочків та спортивних об’єктів, модернізація 9 приймальних відділень опорних закладів охорони здоров’я області та 61 проєкт з проведення ремонтів на автомобільних дорогах.

За словами Віталія Загайного, одним з головних завдань, яке ставить перед собою ОДА, це успішно та своєчасно реалізувати всі проєкти в рамках програми «Велике будівництво» та тримати на контролі хід виконання проєктів, які фінансуються коштом ДФРР.

Світлана Полторацька, в.о. директора Департаменту розвитку економіки та сільського господарства облдержадміністрації, доповіла про результати перевірок моніторинговими групами об’єктів «Великого будівництва».
– Фахівці відвідали 8 об’єктів будівництва, де перевірили хід та дотримання плану виконання робіт, у тому числі оглянули реконструкцію дитячого садочка «Кручайлик» у Ніжині, - розповіла вона.

Про ремонт доріг місцевого значення розповів Богдан Кривенко, начальник Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА. Він зазначив, що на частині об’єктів роботи завершуються, по частині проводяться тендерні закупівлі, на решті розпочинаються ремонтні роботи.

Представники об’єднаних територіальних громад, які взяли участь у нараді, доповіли про стан виконання робіт на інфраструктурних об’єктах. Так, у Носівській та Бобровицькій громадах роботи на стадії завершення, заклади освіти практично вводяться в експлуатацію. У решті громад роботи тривають і виконуються згідно із затвердженим графіком.
Завершення будівництва шкіл та садочків планується до початку навчального року. Стадіонів – до кінця жовтня. На об’єктах встановили відеокамери, завдяки чому кожен може спостерігати за ходом великого будівництва в режимі онлайн. Крім того, ведеться інформаційний супровід шляхом встановлення інформаційних банерів на місцях реалізації проєктів.
 

– Ми прагнемо швидкого та ефективного використання коштів державного бюджету, які залучені в економіку Чернігівщини, зокрема у підготовку об’єктів програми Президента України «Велике будівництво», - зауважив Віталій Загайний.

Також під час наради обговорили питання реалізації проєктів коштом Державного фонду регіонального розвитку. Віталій Загайний звернув увагу і замовників робіт, і підрядників на важливість дотримання плану робіт та ефективного використання грошей.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини