Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:04:55

Портрет безробітного Чернігівщини

23.07.2020   11:40Агенцiя

Пандемія коронавірусу й введені через неї карантинні обмеження позбавили роботи багатьох українців. Як наразі виглядає середньостатистичний безробітний Чернігівщини? Фахівці обласної служби зайнятості склали його портрет.

«Станом на 1 липня 2020 року на обліку в службі зайнятості області перебувало 18,2 тис. зареєстрованих безробітних, що на 61,3% більше, ніж  на відповідну дату торік, - сказала директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка. – Зареєстрованим безробітним вважається непрацююча особа працездатного віку, яка звернулася до служби зайнятості за допомогою в працевлаштуванні й зареєстрована там, як безробітна, та готова й здатна приступити до роботи».

Серед зареєстрованих безробітних 55,3% становили жінки, 44,7% - чоловіки. З них 67,8% - містяни, 32,2% - жителі сіл. Більшість безробітних, а саме: 43,8% - віком понад 45 років, 28,9% - у віці від 35 до 45 років, 27,3% - до 35 років. Диплом вишу мали 45,6% зареєстрованих безробітних, 29% – закінчили професійно-технічний навчальний заклад, 25,4% – загальноосвітню школу.

До звільнення 15,8% безробітних працювали у торгівлі; 14,6% - у державному управлінні й обороні, 13,4% - у переробній промисловості, 12,5% - у сільському, лісовому та рибному господарстві, 6,5 % - в охороні здоров’я, 5,1% - на транспорті, складському господарстві та кур’єрській діяльності.

Отже, узагальнюючі ці дані, можна окреслити портрет середньостатистичного безробітного Чернігівщини. Це – жителька міста віком понад 45 років з вищою освітою, котра останнім часом працювала в сфері торгівлі.

Протягом І півріччя обласній службі зайнятості вдалося працевлаштувати 4,8 тис. безробітних, що на 11% менше ніж за відповідний період минулого року, проте на це є об’єктивні причини. Після скасування жорстких карантинних обмежень відновлюється робота підприємств та організацій. Наразі спостерігається зростання потреби роботодавців у працівниках та зменшення реєстрації безробітних. Уже в червні службі зайнятості вдалося працевлаштувати майже 760 безробітних, а це на 18,4% більше, ніж у травні.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.