Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:42:39

Держпродспоживслужба Чернігівщини: на сьогодні регіон повністю "вільний" від інфекційних захворювань тварин і птиці

23.07.2020   10:25Агенцiя

Епізоотична ситуація по інфекційних захворюваннях у галузі тваринництва Чернігівської області залишається стабільною та контрольованою і передумов до її ускладнення немає, запевняють фахівці Головного управління Держпродспоживслужби. Станом на 1 липня 2020 року, територія регіону повністю благополучна по гостроінфекційних хворобах тварин і птиці.

Цьому передувало проведення більш ніж 30 засідань державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при районних державних адміністраціях та міських радах, а також при обласній державній адміністрації і, звичайно ж, активізація профілактичної роботи. Зокрема, протягом І півріччя спеціалісти державної ветеринарної медицини області зробили понад 7 мільйонів 900 тисяч щеплень, провели 154 з половиною тисячі лікувально-профілактичних обробок тварин і здійснили близько 970 тисяч діагностичних досліджень.

На кінець червня – початок липня в області відсутні неблагополучні пункти по АЧС. Не менш оптимістична і ситуація по сказу – перше півріччя в області завершилось без жодного випадку цього небезпечного захворювання. Свою роль, за словами спеціалістів ветмедицини, зіграли профілактичні щеплення. В цілому за 6 місяців 2020 року у регіоні антирабічною вакциною щеплено 15 182 голів великої рогатої худоби, 73 226 собак та 63 025 котів. Крім того, вимушено були вакциновані 159 голів дрібної рогатої худоби і більше 70 коней.

Ситуація по грипу птиці в області стабільно-благополучна і контрольована. Для моніторингових досліджень на грип відібрано 35 проб від диких перелітних птахів та 70 проб посліду. За результатами досліджень позитивних випадків не встановлено.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини