Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:24:36

В Деснянській громаді говоримо про важливість прийняття Статуту та Бюджету участі

22.07.2020   14:19Агенцiя

Чернігівський Ресурсний центр з розвитку місцевої демократії, який діє на базі громадської організації Центр «Доброчин», провів інформаційну зустріч в Деснянській громаді 21 липня.

Кожна громада унікальна і кожна потребує комплексного підходу у пошуку дієвих інструментів взаємодії, які б «підійшли» громаді. Статут має стати документом, який визначає правила взаємодії та комунікації, тому процедури та підходи до його розробки не повинні бути «бутафорними». Члени територіальної громади повинні мати можливість впливати на процеси прийняття рішень через використання таких інструментів, як для прикладу загальні збори, громадські слухання, місцеві ініціатив та ін.

На зустрічі Олександр Підгорний, керівник Ресурсного центру, представив до публічного обговорення Статут територіальної громади. Наступним кроком стане проведення круглого столу для напрацювання та обговорення пропозицій щодо Статуту громади.
На черзі – робота над тим, щоб Статут став дієвим інструментом для застосування, а не лише текстом на папері. Важливо зробити Статут документом, який сприяє розвитку громади.

Голова Деснянської громади Юрій Осташевський підкреслив, що цей документ також сприятиме процесу становлення спільноти, а не просто сукупності людей, які поживають на території громади. Люди повинні бути залученими до життя громади, чітко розуміти, як і на що можуть впливати, чим можуть допомогти і з кого спитати. Також, Статут громади стане показником авторитету та демократичності Деснянської ОТГ.

Метою проекту "Захист інтересів громад через управління конфліктами", що здійснюється Центром «Доброчин» за підтримки Програмної ініціативи МФВ «Демократична практика”, є участь громадян в проведенні реформ освіти та місцевого самоврядування.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.