Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:03:09

Чернігів: дно Стрижня на 62 гектарах розчистять цього року

20.07.2020   14:44Агенцiя

Стрижень, район другої дамби, що по вулиці Стрілецькій. Тут протягом декількох тижнів активно проводять розчищення річки з метою екологічного покращення гідрологічного режиму та санітарного стану водойми №3.

Замовник проєкту – управління капітального будівництва Чернігівської міської ради. Загальна кошторисна вартість його складає понад 17 мільйонів гривень.

- Внаслідок того, що це були відкриті торги, ціна переможця впала, і ми маємо договір з підрядною організацією на 13 млн. 900 тис. грн., – каже начальник управління капітального будівництва ЧМР В’ячеслав Почеп. – На сьогоднішній день вже витрачено на цьому об’єкті 6 598 тис.грн.

Виконавець робіт – компанія “УТБ – інжиніринг”. Проєкт реалізують другий рік поспіль. На зиму роботи припиняли у зв’язку з нерестом риби. В минулому році була задіяна субпідрядна техніка. Нині тут працює вже зовсім інший екскаватор і 4 робітники з міста Дніпра. Вони забирають зайвий мул з річки і перекачують його у відстійники.

Спочатку передбачали, що піску і мулу в Стрижні небагато. Але під час розчищення виявилося, що мулу тут значно більше. Для цього й почали використовувати більш потужну техніку. Проєкт передбачає очищення водойми на 62 гектарах. На сьогодні вже пройшли 3 гектари площі. Після того, як завершать відкачувати мул, його витягнуть, підсушать і вивезуть на сміттєзвалище. Весь запланований обсяг робіт згідно з проєктом виконають цього року. Вже у жовтні – листопаді Стрижень матиме зовсім інший вигляд, запевняють підрядники. Восени у водойму запустять рибу.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини