Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:15:25

Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито порушника, який наловив раків на кримінальну справу

17.07.2020   12:25Агенцiя

16 липня Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду разом з представниками Чернігівського прикордонного загону та національної поліції Чернігівщини викрито грубе порушення Правил рибальства.

Так, на водосховищі поблизу с. Пакуль Чернігівського району мешканець м. Славутич Київської області «рибалив» за допомогою забороненого знаряддя лову – сіткою «бредень».

В протизаконний спосіб та з перевищенням дозволеної добової норми вилову порушник добув майже 4 кг водних біоресурсів: 153 екз. раків та 1 екз. щуки. Завдано збитків рибному господарству України у розмірі 4 241,5 грн.

На місце вчинення правопорушення було викликано слідчо - оперативну групу Чернігівського ВП ГУНП в Чернігівській області.

Нацполіцією відомості про кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлені до Чернігівського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Водні біоресурси і заборонене знаряддя лову вилучено.

Довідкова інформація:
Відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства на вилов раків діють певні обмеження. Мінімальний розмір виловленого рака повинен бути не менше ніж 10 см. За одну добу перебування на водоймі загального користування особі дозволено впіймати 30 екз. раків. При цьому, вилов можна проводити лише ручним збиранням або раколовкою – «хапкою» з діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою – «розщепом» і не більше п’яти снастей на ловця. Забороняється лов раків у темну пору доби із застосуванням підсвічування.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини