Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:14:34

Держпродспоживслужба разом із журналістами та Національною поліцією обстежує дитячі садочки

15.07.2020   11:22Агенцiя

Фахівці Варвинського територіального підрозділу Держпродспоживслужби із залученням представників місцевої влади, районної газети і правоохоронців комісійно обстежили розташовані у райцентрі дитячі садки «Казка» і «Джерельце», які відновили свою роботу 22 червня.

Під час рейду, зокрема, перевірялось виконання Тимчасових рекомендацій, затверджених Постановою Головного санітарного лікаря України №25 від 21.05.2020, щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину в зв’язку  з поширенням  коронавірусної хвороби.

Як з’ясувалося, на час відкриття обидва дитсадки були забезпечені безконтактними термометрами, захисними масками, гумовими рукавичками, миючими і дезінфікуючими засобами. Батьки долучились до забезпечення своїх дітей одноразовими паперовими рушниками.

Перевіркою встановлено, що протиепідемічні заходи у закладах дошкільної освіти виконуються в повному обсязі: є інформаційні стенди для батьків, дітей персонал приймає на вулиці, кожній дитині, батькам і працівникам закладу вимірюється температура, відомості про це фіксуються медичною сестрою та вихователями груп у відповідних журналах, у достатній кількості є дезінфікуючі та миючі засоби, рукавички, захисні маски, паперові рушники, контейнери для утилізації використаних засобів індивідуального захисту, температурний скринінг у дітей та працівників здійснюється кожних чотири години (дані із журналів обліку замірів температури), кожні дві години проводиться миття поверхонь (дані із журналів обліку проведення обробки поверхонь), на вході у приміщення є засоби для знезараження, чітко дотримується дистанція між дітьми як на ігрових майданчиках, так і в приміщеннях закладів, в тому числі у їдальнях.

Комісія встановила: працівники дитячих садків «Казка» і «Джерельце» забезпечують виконання усіх протиепідемічних заходів та дотримуються карантинних вимог щодо діяльності закладів, створюючи для їхніх вихованців безпечні умови перебування.

За підсумками комісійного обстеження надруковано статтю у місцевій газеті. Відповідні матеріали також оприлюднені на сайті Варвинської ОТГ і на її офіційній сторінці у мережі Фейсбук.

В цілому протягом червня і двох тижнів липня спеціалісти Держпродспоживслужби Чернігівщини обстежили 120 дошкільних навчальних закладів і виявили 11 порушень. За результатами моніторингу надано 6 пропозицій щодо усунення недоліків, поінформовано органи місцевої влади і правоохоронні органи.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини