Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:22:49

Завершити двотижневу самоізоляцію можна самостійно

14.07.2020   12:45Агенцiя

Протягом чотирьох місяців на базі КНП «Чернігівський обласний центр громадського здоров’я» ЧОР працює обласна «гаряча» телефонна лінія з протидії коронавірусній інфекції (0800507070).

За цей час на неї надійшло майже тисяча дзвінків від жителів Чернігівщини та з інших регіонів України. Останнім часом людей все більше цікавить питання щодо алгоритмів припинення 14-денної самоізоляції для тих, хто повертається з-за кордону, а саме з країн «червоної зони». З цих питань спеціалісти «гарячої» лінії дають вичерпні консультації.

Відтак повідомляємо, що людина, яка повертається з країни «червоної» зони, повинна пройти самоізоляцію протягом 14 днів, встановивши в себе на телефоні додаток «Дій вдома», але за бажанням можна також пройти ПЛР-тестування у будь-якій лабораторії, акредитованій Центром громадського здоров’я. У разі негативного тесту самоізоляція припиняється.

До речі, про це на своєму брифінгу зазначив і Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, наголосивши, що результати тестування на COVID-19 методом ПЛР (полімеразно-ланцюгової реакції) лабораторія, що безпосередньо виконала дослідження, вносить до електронної системи Центру громадського здоров’я України які автоматично синхронізуються із сервісом «Дій вдома».

Після цього про дозвіл на припинення самоізоляції особу буде поінформовано відповідним повідомленням сервісу «Дій вдома».
На офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України розміщено оновлений алгоритм припинення 14-денної самоізоляції.

У ньому, зокрема, повідомляється: дострокове припинення самоізоляції у зв’язку з перетином державного кордону або пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей, АР Крим та м. Севастополь протягом останніх 14 днів можливе:
- лише для осіб, які перебувають на самоізоляції у зв’язку з перетином державного кордону та контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) протягом останніх 14 днів;
- лише на підставі негативного результату ПЛР-дослідження, здійсненого з метою припинення самоізоляції/обсервації після перетину кордону та КПВВ;
- лише за результатами дослідження лабораторії.

Тобто особа має здати власний біологічний матеріал на ПЛР-дослідження лабораторії акредитованій Центром громадського здоров’я, попередньо заповнивши інформовану згоду на опрацювання даних. У формі необхідно обов’язково зазначити факт перетину кордону, якщо він відбувся протягом останніх 14 днів, а також точну дату прибуття на територію України.

Для уникнення небажаних наслідків у формі варто зазначити номер телефону, який було використано для встановлення додатку «Дій вдома».

КНП "Чернігівський обласний центр громадського здоров'я" ЧОР

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини