Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 11:16:49

Здійснено повторний моніторинговий візит до гауптвахти Чернігівського зонального відділу Військової служби правопорядку

10.07.2020   13:20Агенцiя

Моніторинговою групою у складі працівників Департаменту національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Олександра Малого, Максима Побережнюка та громадського монітора Лариси Шумної здійснено повторний моніторинговий візит до гауптвахти Чернігівського зонального відділу Військової служби правопорядку.

Під час візиту з’ясовано, що керівництвом Чернігівського зонального відділу Військової служби правопорядку вживаються належні заходи щодо забезпечення конституційних прав утримуваних військовослужбовців.

На виконання рекомендацій, наданих за результатами попереднього візиту у 2018 році, на гауптвахті проведений ремонт. Облаштовано окремі кімнати для проведення короткострокових побачень, зберігання особистих речей утримуваних військовослужбовців та прогулянкові камери. Відремонтовані камери для тримання військовослужбовців, які обладнано відгородженими санвузлами та умивальниками з проточною гарячою і холодною водою. Перед поміщення та під час утримання військовослужбовці оглядаються медичними працівниками. Харчування утримуваних військовослужбовців забезпечується з їдальні військової части та відповідає установленим нормам. 

Водночас із ужитими позитивними заходами членами моніторингової групи відмічено, що умови тримання військовослужбовців на гауптвахті потребують покращання. Зокрема, в камерах потребують заміни оцинковані ємності для питної води, які перебувають в антисанітарному стані, на сучасні. Необхідно обладнати кімнату для проведення процесуальних дій у режимі відеоконференції, а також кімнату для проведення тривалих побачень.

Крім цього, під час візиту встановлено, що на гауптвахті необхідно вжити невідкладних додаткових заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Звіт за результатами візиту та відповідними рекомендаціями буде надіслано до Чернігівського зонального відділу Військової служби правопорядку та до зацікавлених органів влади для належного реагування.

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини