Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:55:49

Ніжин: засідання виконавчого комітету. Затверджено платні послуги на ІФА дослідження

10.07.2020   12:08Агенцiя

9 липня відбулося чергове засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На порядок денний винесено 9 проектів рішень.

Прийнято рішення «Про відшкодування коштів перевізникам за пільгове перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування в місті Ніжині за травень 2020 року», «Про надання дозволу мешканцям міста на виготовлення за власні кошти проектно-кошторисної документації на підключення будинків приватного сектора до мереж централізованого водопостачання», «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради №338 від 11.10.2018 р. «Про платні послуги Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського Ніжинського міської ради Чернігівської області»».

Підтримали рішення «Про надання згоди ТОВ «АТБ-МАРКЕТ» на облаштування місць для паркування транспортних засобів для будинку №2 по вул.Шевченка та благоустрою території, прилеглої до будинку №2 по вул.Шевченка в Ніжині». Під час розгляду даного проекту перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник зазначив, що проводиться реконструкція частини будівлі, у зв’язку з чим виникла потреба в облаштуванні прилеглої території. Адміністрація ТОВ «АТБ-МАРКЕТ» звернулася з листом щодо можливості облаштування місця під паркування біля будівлі по вул. Шевченка, 2. Для впорядкування цього місця підготували схему. Даний лист розглядався на містобудівній раді. При розгляді було враховано благоустрій та зовнішній вигляд будівлі, облаштування місць для паркування. А також, додатково, на містобудівній раді розглядалося питання облаштування місця для зупинки громадського транспорту (навпроти приміщення колишнього магазину «Спорттовари»). Дане питання розглядалася з урахуванням вимог розробленої проектної документації щодо реконструкції вулиці Шевченка. На сьогодні дана проектно-кошторисна документація готується до експертизи. Пропозиція щодо паркування врахована у і узгоджена з автором проекта. Але при розгляді на засіданні містобудівної ради була пропозиція розглянути можливість перенесення та узгодження з авторами проекту пішохідного переходу по вул. Глібова.

Члени виконавчого комітету підтримали рішення щодо встановлення тарифів на платну медичну послугу – проведення дослідження методом ІФА,  комунальному некомерційному підприємству «Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького»  з врахуванням  рентабельності у розмірі 20% від собівартості послуги та податку на додану вартість у розмірі 20% – 195 грн.

Міський голова Анатолій Лінник в ході обговорення даного рішення доручив відділу економіки та інвестиційної діяльності та генеральному директору комунального некомерційного підприємства «Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького» Олександру Костирку розробити міську програму або внести зміни в одну із діючих програм щодо відшкодування собівартості проведення дослідження методом ІФА за направлення від сімейного лікаря та пільговій категорії громадян.

Міський голова Анатолій Лінник зазначив, що дане рішення важливе, воно повинно бути доступним і зрозумілим для всіх і головне, щоб лабораторія, яка проводить дослідження методом ІФА не була збитковою, щоб постійно були необхідні реактиви. Повинен бути визначений чіткий алгоритм дій.

Як зазначив генеральний директор комунального некомерційного підприємства «Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького» Олександр Костирко для проведення дослідження методом ІФА необхідно більше 70 реактивів. Результат дослідження отримуватимуть в день забору біологічного матеріалу.

Також підтримано одноголосно рішення, які стосуються інтересів дітей та щодо продажу нежитлової будівлі.

Детальніше з рішеннями можливо ознайомитися за посиланням: http://www.nizhynrada.gov.ua/article/1914/rshennya-vikonavchogo-komtetu-priynyat-09-lipnya-2020-roku-.html

У «Різному» розглянули питання про утримання  окремих міжбудинкових територій, які знаходяться у комунальній власності Ніжинської МОТГ. А також про результати розгляду судового позову ТОВ «НіжинТеплоМережі» до Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області щодо визнання його дій протиправними та скасування припису №1від 20.01.2020 року, виданого Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини