Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:26:05

У Чернігові завдяки Бюджету участі в цьому році загальнодоступним є безкоштовне чіпування тварин

04.07.2020   09:20Агенцiя

Серед проєктів Бюджету участі, які перемогли в загальноміському голосуванні минулого року і реалізуються в 2020, є соціальний проєкт "Чіпування домашніх і безпритульних тварин".

Він полягає в тому, що тваринам під шкіру вводиться мікросхема, яку можна зчитувати за допомогою спеціального пристрою. І завдяки цьому легко ідентифікувати тварину, а значить – одразу знайти господарів, якщо вона, наприклад, загубилася і знайдена на вулиці.

За словами авторки проєкту, керівника комунального підприємства «Ветеринарно-стерилізаційний центр «Крок до тварин» Тетяни Діденко, на практиці чіпування собак та котів  вони почали з травня. Завдяки виграному проєкту Бюджету участі можна буде безкоштовно чіпувати 800 домашніх  і 780 безпритульних тварин. За перший місяць ця процедура проведена півсотні домашнім собакам та котам і приблизно ста безпритульним тваринам. Останні обов’язково чіпуються при передачі новим господарям.

Скористатися безкоштовним чіпуванням тварин зараз можуть усі бажаючі їх власники з міста Чернігова. Можливість буде до кінця року (або до закінчення безкоштовних чіпів).

Для цього потрібно прийти до ветеринарно-стерилізаційного центру (вул. В.Дрозда 20а) зі своєю твариною, заповнити реєстраційну картку і отримати безкоштовне чіпування.

Деякі важливі моменти:

Чіпування відбувається лише за попереднім записом, не більше 10 тварин на день. Це важливо для уникнення скупчень власників з тваринами та перевантаження персоналу. А також попередній телефонний дзвінок дозволить банально впевнитися, що в даний момент чіпи є в наявності, щоб не їхати дарма. Телефон для запису: 0635736020 з 9.00 до 18.00
    При собі власнику потрібно мати документ, що підтверджує особу.
    Якщо тварина має будь-які документи: родовід, ветеринарний паспорт тощо, то їх також потрібно брати з собою.

Чіпування тварин - це великий крок до поліпшення ситуації з ідентифікацією, а значить - великий крок до відповідального ставлення до тварин. Дякуючи всім, хто підтримав цей проєкт під час загальноміського голосування, сьогодні в Чернігові це стало можливим і загальнодоступним.

Цей відеосюжет телеканалу "Дитинець" знятий місяць тому - на самому початку реалізації проєкту "Чіпування домашніх і безпритульних тварин":

Нагадуємо, що прийом нових проектів Бюджету участі в Чернігові цього року відбувається саме зараз і триватиме до 10 липня.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини