Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:33:58

Ніжин: відбулась щотижнева оперативна нарада

30.06.2020   13:13Агенцiя

30 червня відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Начальник сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко доповіла про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади протягом минулого тижня та заходи, які вживаються Ніжинським ВП ГУНП щодо контролю за дотриманням обмежувальних заходів у період карантину.

Керівники медичних закладів доповіли про стан епідеміологічної ситуації в місті.

Генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко надав статистичні дані про підтверджені випадки захворювання на Covid-19 по місту, а також щодо захворюваності на ГРВІ та грип за минулий тиждень. В інфекційному відділенні міської лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 8 осіб, з них – 6 пацієнтів з лабораторно підтвердженими діагнозами COVID-19 (1 пацієнт з м. Ніжина, інші – з Ніжинського та Носівського районів), 2 випадки - з пневмоніями, які наразі проходять обстеження. В обсерваційному відділенні перебуває 2 пацієнти з діагнозом пневмонія, зразки також взяті на дослідження.

Директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко повідомила, що в режимі самоізоляції на амбулаторному лікуванні по місту перебувають 16 осіб та 3 осіб з підтвердженими діагнозами COVID-19. Хворі перебувають під наглядом сімейних лікарів.

За статистичними даними ситуація з розповсюдженням коронавірусної інфекції, як в Ніжині, так і на всій території Чернігівської області залишається загостреною. Темпи приросту хворих на коронавірус не зменшуються.

Всі медичні установи працюють в режимі карантинних обмежень та забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту, медичний персонал планово проходить тестування на COVID-19.

Начальник Ніжинського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Віктор Рафальський повідомив, що спеціалісти Ніжинського міськрайонного управління та робоча група продовжують проводити комісійні перевірки транспортних засобів та закладів громадського харчування. В деяких закладах виявлені певні недоліки та недотримання карантинних обмежень.

Міський голова Анатолій Лінник зауважив, що не всі суб’єкти господарювання сумлінно виконують вимоги головного санітарного лікаря України відповідно до постанов Кабміну. Анатолій Валерійович звернувся до ніжинців: «Якщо ви бачите порушення правил надання послуг в закладах громадського харчування, в магазинах та в будь-яких інших місцях – не будьте байдужими, робіть зауваження. В першу чергу, ігнорування цих правил наражає на небезпеку як самих працівників, так і відвідувачів. Адже в пріоритеті життя і здоров’я людей, а потім – все інше». Контроль робочими групами та комісійні перевірки по дотриманню карантинних обмежень транспортними засобами, закладами громадського харчування та іншими установами будуть проводитися Держпродспоживслужбою і надалі.

Начальник управління освіти Станіслав Крапив'янський поінформував, що сьогодні, 30 червня, відбудеться наймасштабніше ЗНО з української мови та літератури. По Ніжину зареєстровано 1458 випускників, це діти з Ніжина, Ніжинського району та найближчих районів. Ніжинські заклади освіти, які сьогодні задіяні для складання ЗНО: гімназія №3, ЗОШ №15, НВК №16 та ЗОШ №17, і додатково Ніжинський агротехнічний інститут і НДУ імені Миколи Гоголя. Перше тестування, з математики, пройшло 25 червня.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини